Rama dolazi da okončamo neprijateljstvo

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama dolazi da "okončamo neprijateljstvo"

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da incident s bespilotnom letelicom na utakmici Albanije i Srbije ne bi trebalo da da omete evrointegracije dve zemlje.

Rama: Zajednička budućnost nam je u EU

 

Rama je u intervjuu agenciji Asošiejtid pres rekao da međunarodna politika ne bi trebalo da bude "navođena fudbalskim utakmicama". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << On je objasnio da je vreme da Albanija i Srbija okončaju višedecenijsko neprijatelstvo i da da bi želja obe zemlje da postanu članice EU mogla biti sredstvo za postizanje tog cilja.

 

"Nigde ne možemo ići sami. Zajedno možemo ubediti EU da je danas Balkan važan za EU isto koliko je i EU važna za Balkan", rekao je Rama.

 

On jedodao da program njegove posete Beogradu ne uključuje "oživljavanje sećanja na fudblasku utakmicu".

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje da će poseta premijera Albanije Edija Rame 10. novembra proći "dobro i plodotvorno".

 

"Mislim da sam na najbolji način zaštitio naše nacionalne interese, jasno stavljajući svima do znanja da želimo mir i stabilnost u regionu", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija da razmotri stav prema KiM"

Izvor: B92, 22.Okt.2014

Što pre Srbija formalno prizna da Kosovo nikad više neće biti njen deo, to je bolje i po Srbiju i po region, rekao je premijer Albanije Edi Rama...On je dodao i da čvrsto oseća i veruje da su oni to i uradili samo što to nisu rekli, prenosi AP...Prema njegovim rečima, Albanija i Srbija moraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.