Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2020, 18:54

Radnik obezbeđenja kampa u Bogovađi dobio otkaz: Tukao i psovao migranta (VIDEO)

Internetom kruži video uznemirujuće sadržine na kojem se vidi kako pripadnik obezbeđenja viče, psuje i udara mladog migranta.
Snimak je objavila Transbalkanska solidarnost, uz napomenu da se incident desio u centru Bogovađa ove godine.
Komesarijat za izbeglice i migracije potvrdio je za portal Nova.rs da se sve dogodilo u noći između 10. i 11. maja, a epilog je da je radnik obezbeđenja koji se vidi na snimku dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << otkaz.
– Prema informacijama Кomesarijata za izbeglice i migracije, događaj se desio u noći između 10. i 11. maja 2020, a pripadnici obezbeđenja, angažovani od Crvenog krsta Beograda, nisu obavestili zaposlene u Komesarijatu. Dan kasnije, po saznanju da postoji sumnja da se desio takav slučaj, zaposleni Кomesarijata su pokrenuli mehanizam zaštite, uključen je Centar za socijalni rad i pozvan staratelj maloletnih lica smeštenih u Centru za azil Bogovađa – kažu u Komesarijatu.
Radnik obezbeđenja koji se vidi na snimku dobio je otkaz, a u svoju odbranu je govorio da su ga migranti prethodno napali.
– Smatramo da to ne opravdava ovakvo ponašanje, koje Кomesarijat oštro osuđuje. Tri dana kasnije Centar za azila Bogovađa posetio je nadležni službenik Zaštitnika građana i sudski veštak kojima je omogućen potpun i nesmetan pristup i razgovor sa oštećenima. Кomesarijat kontinuirano preduziuma mere prevencije za očuvanje dobrobiti korisnika, u saradnji sa domaćim institucijama i međunarodnim organizacijama – navode u toj instituciji.
Podsetimo, nedavno je muškarac upao automobilom u kamp za migrante u Obrenovcu.

Skandal u EU: Zvaničnici zataškavali dokaze o brutalnosti prema migrantima u Hrvatskoj

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Komesarijat: Snimak autentičan, otkaz radniku koji je udario maloletnog migranta

Izvor: Danas, 19.Jun.2020

Komesarijat za izbeglice i migracije potvrdio je večeras da je snimak na kome se vidi kako pripadnik obezbeđenja viče, psuje i udara mladog migranta autentičan, ali i da su preduzete sve neophodne mere i da je posle incidenta taj zaposleni dobio otkaz.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.