Radnici i vlasnik čačanskog Autoprevoza bez dogovora

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici i vlasnik čačanskog Autoprevoza bez dogovora

Tokom današnjih pregovora između predstavnika štrajkačkog odbora i rukovodstva preduzeća "Autoprevoz Čačak", došlo je do incidenta, izjavio je agenciji FoNet predsednik štrajkača Radoica Todorović.

Todorović je rekao da je većinski vlasnik preduzeća na njega nasrnuo fizički, nakon čega su pregovori odmah prekinuti.

"Tokom pregovora došlo je do žučne rasprave između generalnog direktora Autoprevoza Andrije Stanića i mene. Kada sam ustao većinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasnik Geri Reznik me je gurnuo i ja za malo nisam pao", naveo je on.

Generalni direktor "Kavima" za Srbiju Geri Reznik demantovao je navode člana štrajkačkog odbora da je tokom pregovora došlo do incidenta.

"Gospodin Todorović nije pristojno razgovarao sa direktorom Stanićem i ja sam mu sam skrenuo pažnju da ne može tako da priča sa njim. Rekao sam mu da treba da ima poštovanja prema svom direktoru koji više od 30 godina radi u ovom

preduzeću. Sve što je rekao gospodin Todorović nije istina", izjavio je Reznik.

Predstavnici štrajkačkog odbora najavili su da će zbog propalih pregovora, u ponedeljak u pet časova ujutru, stupiti u generalni štrajk, koji podrazumeva nesaobraćanje autobusa na gradskim, prigradskim i međugradskim linijama.

Radnici "Autoprevoza" traže da minimalna cena rada bude 65 dinara po radnom satu, a ne 55 kao što im je ponuđeno, da se uvede ravnomerno radno vreme za vozače, poboljšaju uslovi rada. Oni su tražili da topli obrok bude 150, dok poslodavac nudi 130 dinara, poštovanje koeficijenta predviđenih po radnim

mestima.

Direktor "Autoprevoza" Andrija Stanić, rekao je da će radnicima, koji žele da rade, to biti omogućeno i da će se neka vozila naći na ulicama Čačka.

U "Autoprevozu" je zaposleno 350 radnika, a do privatizacije u martu 2007. godine, radilo je 514 radnika.

Preduzeće "Autoprevoz Čačak" je kupila izraelska firma "Kavim".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.