Pucnjava u Atlanti: Jedna osoba ubijena, četiri povrijeđene

Izvor: VOA, 03.Maj.2023, 20:38

Pucnjava u Atlanti: Jedna osoba ubijena, četiri povrijeđene

Jedan osoba je ubijena, a četiri su povrijeđene u pucnjavi u centru Atlante, saopšteno je iz policije. Za napadačem se još traga. Pucnjava se dogodila u jednoj zdravstvenoj ustanovi, u komercijalnoj četvrti Atlante. Policija je osumnjičenog napadača identifikovala kao 24-godišnjeg Diona Patersona, za kojeg je navela da je naoružan i opasan. Prema navodima šefa policije, Paterson je otvorio vatru u čekaonici, a u napadu je poginula 39-godišnja žena. Povrijeđene su još četiri žene, od 25 do 71. godine, i "u bolnici im se bore za život", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Atlante. Najnoviji incident se dogodio u trenutku kada gradove širom SAD potresaju oružano nasilje i masovne pucnjave u 2023. Policija je objavila fotografiju osobe za koju se vjeruje da je napadač. Vlasti navode da je osoba naoružana i opasna i zatražila informacije koje bi dovele do hapšenja. Na licu mjesta su bile desetine policijskih vozila, te policajci sa automatskim puškama i šlemovima. Gradonačelnik Atlante Andre Dikens prethodno je tvitovao da je u kontaktu sa policijom i savjetovao građana koji se nalaze u četvrti gdje se dogodila pucnjava da pronađu sklonište. Četiri sata nakon pucnjave, policija je saopštila da vjeruje da je Paterson napustio područje gdje se dogodio napad i savjetovala građanima da izbjegavaju taj dio grada zbog aktivne istrage. Policija je zatvorila više ulica u centru Atlante, a bili su blokirani i prilazi školama u tom području "iz predostrožnosti".

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan mrtav, troje ranjeno u oružanom napadu u zgradi u Atlanti u SAD

Izvor: Danas, 03.Maj.2023

Jedna osoba je ubijena a najmanje troje je ranjeno danas u oružanom napadu u zgradi u centru Atlante, grada na jugu SAD, saopštila je policija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.