Pucnjava kod noćnog kluba, ranjen turski državljanin

Izvor: RTS, 31.Jan.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava kod noćnog kluba, ranjen turski državljanin

Turski državljanin (26) ranjen je jutros oko pola tri u pucnjavi ispred jednog kluba u Beogradu na uglu Takovske i Dalmatinske ulice. Stanje povređenog stabilno. Ministri Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović i ambasador Turske posetili povređenog mladića.
Muškarac je zadobio ranu u predelu grudnog koša i prevezen je na Odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, rekla je portparolka Hitne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomoći Nada Macura Tanjugu.

Njega je metak pogodio kroz vrata, kada su nepoznati počinioci nakon što su izbačeni iz kluba pucali iz vozila u pravcu obezbeđenja.
Incident se dogodio oko pola tri kada je obezbeđenje tog kluba, koji se nalazi na uglu Dalmatinske i Takovske, izbacilo tri gosta koji su zatim iz vozila u pokretu pucali na obezbeđenje i tom prilikom je jedan od metaka probio drvena vrata i naneo tešku telesnu povredu turskom državljaninu koji se nalazio u klubu ispred dela za garderobu, naveli su u MUP-u.
Ministri zdravlja i policije, Zatibor Lončar i Nebojša Stefanović, i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj posetili su turskog državljanina, koji je ranjen u pucnjavi u klubu "Plastik". 
Zdravstveno stanje ranjenog turskog državljanina je trenutno stabilno i pratiće se iz časa u čas, a sutra ga očekuje još jedna operacija, izjavio je ministar Lončar.
Lončar je novinarima rekao da je mladić zadobio ozbiljne povrede, da je operisan i nalazi se na intenzivnoj nezi, a njegovo trenutno stanje je za sada stabilno.
Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja je na vezi sa turskim Ministarstvom zdravlja, sa kojim će se dogovarati o daljim koracima.
Stefanović je rekao da beogradska policija intenzivno traga za počiniocima i izrazio nadu da će oni brzo biti uhvaćeni.
"Ovo će biti prioritet za organe gonjenja, jer je nedopustivo da se mladi ljudi koji dođu u Srbiju osećaju nebezbedno", rekao je ministar policije.

Država će, kako je istakao Stefanović, oštro reagovati, a najvio je i da će beogradska policija u narednom periodu više pažnja posvetiti bezbednosti u klubovima i ispred njih.
"Svi koji misle da mogu da vade oružje po Beogradu i šenluče – grdno se varaju", podvukao je Stefanović dodajući da će biti u kontaktu sa turskim Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi turske kolege bile upoznate sa svime što se čini u navedenom slučaju.
Turski ambasador je rekao da se o ranjenom državljaninu te zemlje vodi briga, kao što bi to bio slučaj i u Turskoj.
"Ne sumnjam da će počinioci biti uhvaćeni", rekao je Bozaj i zahvalio ministrima Lončaru i Stefanoviću.
Turski diplomata je, takođe, rekao da je pričao sa ranjenim mladićem, koji je bio u stanju da govori.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.