Pucano na vozilo KPS u Mitrovici

Izvor: B92, 12.Jun.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na vozilo KPS u Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- Vozilo Kosovske policijske službe pogođeno je sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u Bošnjačkoj mahali u Mitrovici. Nema povređenih.

U vozilu u čijem su krovu pronađeni meci bila su dva policajca

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti je izjavio da se incident desio oko 20 minuta iza ponoći kod zgrade u kojoj prištinske vlasti nameravaju da otvore Administrativnu kancelariju za sever Kosova.

Plan prištinskih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da kancelarija, s obzirom na to da je zgrada skoro završena, počne da pruža usluge građanima za manje od dva meseca.

Hoti veruje da je meta napada bila policijska patrola s obzirom da na kancelariji nema nikakvih oštećenja.

"U trenutku incidenta policajci su se nalazili unutar vozila ali nisu povredjeni. Prema prvim preliminarnim istraznim detaljima, na vozilu iznad prednje šoferšajbne nalazi se oštećenje od vatrenog oružja, još uvek nepoznatog kalibra", rekao je Hoti.

Prema njegovim rečima, tokom pretrage terena, istražni policajci su na jednoj trafici u blizini, čiji je vlasnik kosovski Abanac, pronašli zrno od vatrenog oruzja ali u trenutku incidenta unutra nije bilo nikog”, rekao je Hoti.

Policijski portparol je dodao da su forenzičari glavnog štaba policije Kosova iz Prištine zajedno sa pripadnicima Euleksa pretražili teren i na oko 100 metara od mesta događaja pronađeno je pet čaura, najverovatnije od pištolja kratkog kalibra za koji se veruje da je korišćen od strane osumnjičenih u ovom napadu.

U naselju Bošnjačka mahala gde se rano jutros dogodio incident život normalno teče, otvorene su sve trgovinske radnje koje drže I Srbi I Albanci u ovom naselju . To naselje je inače jedno od mešovitih sredna u severnom delu Mitrovice u kojem pored Srba žive Albanci I pripadnici drugih nacionalnih zajednica.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pucano na vozilo KPS-a u Mitrovici

Izvor: Akter, 12.Jun.2012

Vozilo Kosovske policijske službe pogođeno je sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u Bošnjačkoj mahali u Mitrovici, nema povređenih

Nastavak na Akter...

Pucano na vozilo Kosovske policije u Mitrovici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2012

Vozilo Kosovske policije  pogođeno je noćas iz vatrenog oružja u naselju Bošnjačka mahala u sjevernom djelu  Mitrovice a povređenih nema, potvrdio je   regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti. Incident se dogodio  oko 20 minuta iza ponoći kod zgrade u kojoj  kosovska vlada ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.