Protest prijatelja osuđenog policajca: Branio je sebe, ali i kolege!

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest prijatelja osuđenog policajca: Branio je sebe, ali i kolege!

Protest prijatelja osuđenog policajca Miloša Grandića ispred suda u Novom Sadu. Sud: To je napad na postupajućeg sudiju i na one koji će odlučivati o žalbi NEZADOVOLjNI presudom kojom je Miloš Grandić (34) policajac iz Novog Sada, nepravnosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Dejana Makanića posle saobraćajnog incidenta pre četiri godine, prijatelji i poznanici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << danas su protestovali ispred zgrade novosadskog suda. Ova kazna izrečena mu je sa posebnim ublažavanjem, jer je, kako je utvrđeno, to učinio prekoračivši nužnu odbranu i u afektu. - Treba da štitimo pravdu i istinu - poručio je okupljenima Mihajlo Janjić, organizator protesta. - Ova ustanova je 15. juna postala vlasnik nepravde, neistine i bezakonja. Tog dana Miloš Grandić je osuđen na tri godine zatvora jer je branio svoj i život svojih kolega. Podsećajući da je Milošev otac Nikola, kao policajac nastradao na dužnosti 1986, a brat Vladimir, takođe policajac, poginuo 2009. braneći državu, Janjić je rekao da ulica u Novom Sadu nosi ime Miloševog brata. - Sudija Rade Kalajdžija je 15. juna presudio svim policajcima i na svojoj duši nosi svakog ubijenog policajca - kazao je Janjić, pozivajući sudiju da dođe ispred sudske zgrade i Grandićevoj majci saopšti presudu. Viši sud u Novom Sadu oštro je osudio današnje reagovanje na prvostepenu presudu koju je doneo sudija Rade Kalajdžija, u postupku protiv Miloša Grandića. - Takve izjave predstavljaju direktan napad na postupajućeg sudiju koji je odluku doneo u prvom stepenu, kao i na sudije koje će odlučivati u žalbi - navodi Ivana Karapandžić, portparol Višeg suda. OBRAZLOŽENjE OBRAZLAŽUĆI presudu, sudija Rade Kalajdžija je rekao da je Grandić imao pravo da se brani jer ga je Makanić napao i udario metalnom teleskopskom palicom i povredio, ali da je kao policajac napad mogao da spreči i na drugi način, da ga savlada ili da ispali hitac u vazduh.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Protestovali ispred novosadskog suda zbog presude policajcu

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2018, 08:37

Prijatelji, rodbina i pojedine kolege policajca Miloša Grandića (34) protestovali su juče ispred novosadskog suda zbog nepravosnažne presude po kojoj je on osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva...Grandić je, 2014. godine, van dužnosti napao sugrađanina nakon saobraćajnog incidenta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.