Protestovali ispred novosadskog suda zbog presude policajcu

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestovali ispred novosadskog suda zbog presude policajcu

Prijatelji, rodbina i pojedine kolege policajca Miloša Grandića (34) protestovali su juče ispred novosadskog suda zbog nepravosnažne presude po kojoj je on osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva.

Grandić je, 2014. godine, van dužnosti napao sugrađanina nakon saobraćajnog incidenta u Daničićevoj ulici. Izrečena kazna je ublažena, jer je utvrđeno da je prekoračio nužnu odbranu, i to u afektu, ali organizatori protesta smatraju da je Grandić branio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoj život.

"Treba da štitimo pravdu i istinu, a ova ustanova je 15. juna postala vlasnik nepravde, neistine i bezakonja", poručio je okupljenima organizator protesta Mihajlo Janjić. On je dodao da je Grandić tom prilikom branio i život svojih kolega.

Viši sud u Novom Sadu oštro je osudio jučerašnje reagovanje na prvostepenu presudu koju je doneo sudija Rade Kalajdžija.

"Takve izjave predstavljaju direktan napad na postupajućeg sudiju koji je odluku doneo u prvom stepenu, kao i na sudije koje će odlučivati u žalbi", navodi za "Novosti" portparolka Višeg suda Ivana Karapandžić.

Prema obrazloženju presude, Grandić je imao pravo da se brani, ali je kao policijac "napad mogao da spreči i na drugi način".

Autor: Dnevnik, Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.