Pretučena novinarka TV Pink, uhapšen napadač

Izvor: Blic, 16.Sep.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučena novinarka TV Pink, uhapšen napadač

Novinarke TV Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović povređene su u incidentu koji se danas dogodio ispred zgrade ove televizije tokom protesta koji je organizovao pokret Dveri. Kako je saopštio MUP Srbije, novinarku je napao D.V. (1972) iz Lučana, koji je ubrzo nakon incidenta priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

“Tokom trajanja skupa dogodilo se više međusobnih tuča okupljenih pristalica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dveri koje su protestvovale ispred televizije Pink i u toku je utvrđivanje prekršajnih i krivičnih odgovornosti sukobljenih”, saopštila je policija.

Kako navodi TV Pink, pristalice pokreta "Dveri" napale su i novinark Maru Dragović koju su, kako se navodi, udarili u glavu s leđa.

VIDEO: Incident na protestu Dveri

-Kolega i ja smo stajali ispred vrata, moglo se naslutiti da sve ide u tom pravcu u jednom trenutku smo videli da Goca leži sklupčana na pločniku i uneli su je u zgradu, mi smo se pomerili ka ogradi, jak udarac sam osetila u glavu – ispričala je Mara Dragović nakon incidneta.

Zbog povreda zadobijenih tokom sukoba, ekipe Hitne pomoći u Urgentni centar prevezle su novinarku Gordanu Uzelac i još jednog od učesnika protesta.

“Na snimku je zabeležen trenutak kada jedan od učesnika protesta napada i obara Gordanu Uzelac. Zabeležen je i momenat kada se drugi učesnika protesta u trku zaleće ka Mari Dragović, ali ga je zaustavio pripadnik obezbeđenja televizije. On je, međutim, nakon toga, dok su ga udaljavali, u prolazu, s leđa udario Dragović po glavi”, navela je TV Pink.

Kako je javila reporterka agencije Beta, obezbeđenje televizije Pink je gurnulo na zemlju jednog učesnika skupa koji trenutno daje izjavu policiji. Incident je brzo završen. Ispred zgrade ove televizije protest obezbeđuje desetak uniformisanih policajaca.

Pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat "Sloga" od 14 časova protestuju ispred zgrade Pinka u Beogradu, kako kažu, iskazuju protivljenje rijalitijima, traže bolji položaj radnika i razbijanje medijskog mraka.

Stefanović: Napad na novinarku čist fašizam

Ministar Nebojša Stefanović ocenio je danas, kao član predsedništva SNS, da je napad na novinarke TV Pink "čist fašizam" i da je to što se danas dogodilo na protrestu Dveri - primer fašizma, kako je opisan u knjigama.

-Ne znam, kako bih drugačije nazvao nešto što je napad na nekog ko ima drugačije mišljenje - rekao je Stefanović u emisiji TV Pink.

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je napad na novinarke Pinka tokom protesta Dveri ispred zgrade Televizije Pink da je skandal.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretučena novinarka TV Pink, uhapšen napadač

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2017, 09:12

Novinarke TV Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović povređene su u incidentu koji se dogodio ispred zgrade ove televizije tokom protesta koji je organizovao pokret Dveri. Kako je saopštio MUP Srbije, novinarku je napao D.V. (1972) iz Lučana, koji je ubrzo nakon incidenta priveden u Više javno tužilaštvo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.