Pretučen učenik Trgovačke škole

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučen učenik Trgovačke škole

Učenika romske nacionalnosti pretukla trojica nasilnika. Beogradska policija identifikovala napadače. Utvrđuje se motiv napada, a više detalja o incidentu policija najavljuje za petak.

U blizini Trgovačke škole u Beogradu, nepoznati mladići pretukli su učenika trećeg razreda te škole. Beogradska policija identifikovala je napadače, potvrdio je za RTS direktor policije Milorad Veljović. Sva tri lica su 1990 godište iz Beograda. Utvrđuje se motiv napada, a više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << detalja o incidentu policija najavljuje za petak.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine osudio je taj vandalski čin. Potpredsednik Vlade za Evropske integracije i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Božidar Đelić najoštrije je osudio brutalni napad na romskog mladića Aliju Omerovića.

"Republika Srbija je država svih građana koji u njoj žive i najsnažnije ćemo se suprotstaviti svima onima koji nasiljem i diskriminatorskim ponašanjem ruše vladavinu prava i krše ljudska i manjinska prava i slobode u Srbiji", saopštio je tim povodom Đelić.

Nacionalni savet osudio je vandalsko ponašanje mladića koji su ispred Trgovačke škole u Cetinjskoj ulici, oko 14 časova, pretukli i vređali Aliju Omerovića, učenika trećeg razreda te škole.

"Trojica mladića, starosti između 20 i 24 godine, najpre su dobacivali Aliji koji je dolazio u školu, a posle toga su počeli da ga tuku", navodi Savet.

Pošto su napadači pobegli, Alija je o napadu obavestio direktora škole, koji je pozvao policiju.

"Učenika kome je lice bilo plavo i naduveno, otac je odveo u Urgentni centar gde su ustanovljene povrede oka", rečeno je u Nacionalnom savetu Roma, čiji su predstavnici dodali da su ostali pregledi dečaka u toku.

Savet je apelovao na građane Srbije da osude napad, a vlasti da nađu i kazne napadače.

"U vreme sprovođenja Dekade Roma 2005-2015. godine i u vreme kada Srbija treba da pokaže svoju demokratičnost, ovako ružni pojedinačni slučajevi blate Srbiju i srpski narod", dodali su u Savetu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Napadnut učenik Trgovačke škole

Izvor: Večernje novosti, 10.Mar.2011

Đaka romske nacionalnosti ispred škole, na uglu Cetinjske i Šafarikove ulice pretukla i vređala trojica napadača

Nastavak na Večernje novosti...

Saopštena imena napadača na Roma

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 11:40

Beograd -- Beogradska policija uhapsila trojicu mladića osumnjičenih da su centru Beograda pretukli učenika trgovačke škole romske nacionalnosti Aliju Omerovića...Trojica uhapšenih su iz Beograda, rođeni 1990. godine i sinoć su bili privedeni na saslušanje, potvrdio je za B92 direktor policije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.