Poznati reditelj ponovo optužen da je silovao maloletnicu: Sud pokrenuo postupak protiv režisera

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 23:45

Poznati reditelj ponovo optužen da je silovao maloletnicu: Sud pokrenuo postupak protiv režisera

Suđenje zakazano za 2025. gdoinu.

Reditelj Roman Polanski će u Los Anđelesu ići na sud 2025. godine zbog optužbe da je silovao jednu tinejdžerku 1973. godine.

Roman Polanski je optužen za silovanje, se**ualno nasilje i namerno nanošenje teške emotivne boli tokom navodnog incidenta.

Advokatica Glorija Alred, koja je predstavljala žrtve Džefrija Epstina i Bila Kozbija, potvrdila je da je suđenje Polanskom zakazano za avgust 2025. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Polanski je decenijama begunac od SAD otkad je napustio zemlju da ne bi bio osuđen jer je priznao silovanje 13-godišnje Samante Gejmer 1977. godine.

Ovaj 90-godišnji reditelj se nekoliko puta suočio sa optužbama za se**ualno nasilje i ova najava suđenja dolazi u trenutku kada je on već na suđenju u Francuskoj zbog klevete protiv Šarlot Luis.

U novom slučaju, Alred se pojavila sa neimenovanom ženom, koja kaže da je upoznala Polanskog na zabavi 1973. godine, nakon čega ju je on pozvao na večeru.

Tvrdi da je Roman Polanski znao da je maloletna, ali joj je davao alkohol i rekao da želi da spava sa njom, tako da ju je odveo u svoj dom u Los Anđelesu, gde se probudila opijena.

Uprkos njenom protivljenju, on nije odustao i naneo joj je ogroman fizički i duševni bol, vratio je njenoj kući i nikad je više nije video u životu.

Ova žena je prvi put optužila Polanskog 2017. godine, a od tada do 2019. godine su četiri žene optužile reditelja da ih je seksualno napastvovao.

Tri od njih su bile maloletne u vreme tih navodnih događaja, Marijan Barnard je imala samo 10 godina, a Šarlot Luis 16.

Samanta Gejmer je prošle nedelje zatražila da sudije odbace tužbe protiv reditelja, jer se taj slučaj nikada formalno nije okončao, a tvrdi da je on zažalio zbog učinjenog.

„Molim vas da konačno okončate sve ovo iz milosti prema meni i mojoj porodici“, rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.