Postojanje ustaša ne govori ništa o Hrvatima, ali ako mladići i policajci ne budu kažnjeni - to će govoriti

Izvor: B92, 02.Maj.2021, 21:08

"Postojanje ustaša ne govori ništa o Hrvatima, ali ako mladići i policajci ne budu kažnjeni - to će govoriti"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zatražio je danas od nadležnih hrvatskih organa objašnjenje incidenta u Borovu.

"Putem zvaničnih kanala, zatražio sam od mojih hrvatskih kolega da nam daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači ''Dinama'' i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću, budu primereno kažnjeni", naveo je Vulin u izjavi za javnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je ocenio da "ustaško divljanje u mestima u Hrvatskoj gde žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali jeste novost da policija Hrvatske poslušno sledi siledžije i kukavice, dok prete Srbima u Borovu selu klanjem i ubijanjem".

"Činjenica da postoje ustaše, ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi“, poručio je ministar Vulin.

Podsetimo, jutros je grupa mladića prolazila kroz Borovo i uzvikivala antisrpske parole, među kojima "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati" i "Ubij Srbina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.