Postavljen bilbord u Gračanici: Tucite decu bez razloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 14:06

Postavljen bilbord u Gračanici: Tucite decu bez razloga

Poslednji incidenti na Kosovu i Metohiji u kojima je povređeno nekoliko mladića srpske nacionalnosti, u Mitrovici, Gračanici i Gojbulji, značajno utiču na Srbe u pokrajini. Omladina pronalazi načine da iskaže svoje nezadovoljstvo zbog ovakve situacije, pa su iz Gračanice dve nedelje nakon napada na Luku Dimitrijevića poslali još jednu poruku postavljajući bilbord na kojem je ispisan citat Duška Radovića “Kad već tučete decu, tucite ih bez razloga jer su svi ostali razlozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gluplji”.

“Sam bilbord šalje poruku da nećemo prestati sa borbom i da ćemo da nastavimo da se aktivno borimo za pravdu kako za Luku tako i za sve drugare, meštane u Gračanici i na celom Kosovu”, kaže Stefan Kostić.

“Postavlja se pitanje šta bi se dogodilo da je Luka pretučen u nekoj sredini koja nije većinski srpska kao Gračanica, da je u pitanju Prištini, Đakovica ili Prizren, kad on u Gračanici ne može da dodje do istine i pravde”, upitao je Aleksandar Laban.

Policija je napad na Luku Dimitrijevića okarakterisala kao “tuču” zbog “jezičke barijere”, nakon čega je u Gračanici održano nekoliko protesta, zbog kojih je Lukin otac Dejan Dimitrijević kažnjen sa više od dve hiljade evra.

Podsetimo, juče je u selu Gojbulja kod Vučitrna napadnuta porodica Đorđević dok su obavljali baštenske poslove. Početkom meseca u Severnoj Mitrovici napadnuta su dvojica mladića u bašti kafića u ovom gradu.

Mladi iz Gračanice nastaviće da ovakvim akcijama iskazuju svoje nezadovoljstvo radom policije ali i zbog pogoršane bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.