Poruka Crnogorcima sa utakmice u Prištini: “Milo je možda vas prevario da niste Srbi, ali nas ne može”

Izvor: 011vodič.com, 15.Okt.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Crnogorcima sa utakmice u Prištini: “Milo je možda vas prevario da niste Srbi, ali nas ne može”

Utakmicu između takozvanog Kosova i Crne Gore obeležili su brojni incidenti, a jedan od glavnih komentara na društvenim mrežama u Crnoj Gori nakon meča je da je ključna poruka Crnogorcima od navijača iz Prištine: „Milo je možda vas prevario da niste Srbi, ali nas ne može!“.
“Crna Gora prizna Kosovo uprkos protivljenju 90% građana ali ipak crnogorska >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << himna dobije zvižduke u Prištini. Fatos Bećiraj, Albanac rođen na Kosovu, igra za Crnu Goru pritiv Kosova a dobije aplauze u Prištini. Zato što Albanci savršeno rezonuju: Bećiraj će uvjek biti Albanac bez obzira za koga igra, a Crnogrci će uvjek biti Srbi bez obzira na trenutni državni status.”

Dok tuku Crnogorce, ceo stadion skandira “UČK, UČK, UČK” Oko 150 navijača “Sokolova” bilo je na meču protiv tzv. Kosova, kada su u jednom momentu napadnuti
Nije moglo bez nereda u Prištini, gde je na stadionu “Fadilj Vokri” došlo do sukoba između domaćih navijača i oko 150 navijača iz Crne Gore koji su došli da prate meč protiv tzv. Kosova.
Nakon što je tzv. Kosovo dalo gol, u sektoru gde su bili smešteni gostujući navijači, došlo je do okršaja.
Na početku meča, kada su intonirane himne, čulo se zviždanje dok je sa razglasa puštena “Oj svijetla majska zoro”, ali su na kraju ipak preovladali aplauzi.
Da Crnogorci ne budu toliko neprijateljski dočekani “potrudio” se i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, koji je na dan utakmice otišao na grob bivšeg predsednika tzv. Fudbalskog saveza Kosova, Fadilja Vokrija.
Inače, tzv. Kosovo je pobedilo sa 2:0 golovima Rahmanija i Murićija u 10. i 34. minutu i sada je na samo bod manje od drugoplasirane Češke, kojoj gostuju u narednom kolu, koje će verovatno i odlučiti ko će na EURO 2020.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.