Popadić: Napadnuti radnici JKP Gradska čistoća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popadić: Napadnuti radnici JKP "Gradska čistoća"

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić potvrdio je da su radnici ovog preduzeća napadnuti sinoć posle protesta u Beogradu.

"Radnici JKP Gradska čistoća u okviru svojih redovnih aktivnosti uklanjaju otpad sa javnih i saobraćajnih površina posle održavanja javnih skupova. Tokom aktivnosti na čišćenju Terazijskog tunela od otpada koji su učesnici skupa ostavili i nalepnica kojima su zidovi tunela bili izlepljeni dogodio se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << incident. Oko 20.30 časova grupa od pedesetak nepoznatih lica napala je radnike JKP "Gradska čistoća" koji su čistili tunel", rekao je Popadić u izjavi za Tanjug.

Kako je naveo, ova nepoznata lica su fizički i verbalno vređala i napadala radnike, otela im sredstva za čišćenje, šutirala vozila i lepila ih nalepnicama.

"Radnici našeg preduzeća decenijama čiste Beograd posle javnih skupova, jer je njihov posao da Beograd bude čist. Nikada se do sada nije desilo da ih bilo ko napadne i maltretira od učesnika bilo kog političkog skupa", istakao je Popadić.

On je najoštrije osudio večerašnji napad i izneo očekivanje da će svi koji su napali radnike JKP Gradska čistoća da odgovaraju.

Vesić: Đilasove pristalice napale radnike čistoće u tunelu

"Grupa sledbenika Dragana Đilasa napala je sinoć oko 20.30 sati radnike Gradske čistoće koji su čistili Terazijski tunel od nalepnica kojima je tunel bio izlepljen i đubreta koje su ostavili u tunelu, a koje je ometalo odvijanje saobraćaja", objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom fejsbuk nalogu.

"Radnike JKP Gradske čistoće koji su posle završetka Đilasovog protesta čistili Terazijski tunel napala je grupa od pedesetak razularenih Đilasovih pristalica, maltretirala ih i vređala verbalno i fizički, šutirala vozila i lepila nalepnice po njima", napisao je Vesić.

On je naveo da je i ovim gestom Đilas "pokazao kako on razume demokratiju i šta bi radio da, ne daj Bože, dobije vlast i kako se odnosi prema svima koji nisu njegovi istomišljenici".

"Sa svima koji ne misle kao on Đilas je spreman da se obračuna bez obzira da li su politički protivnici, levičari koji su protestovali zajedno sa njim ili radnici Gradske čistoće koji samo rade svoj posao odnosno čiste grad posle nereda koji on sa svojim sve malobrojniji sledbenicima napravi", istakao je Vesić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VIDEO: Radnici "Čistoće" u Beogradu napadnuti nakon protesta, Stefanović najavio detaljnu istragu

Izvor: Radio 021, 24.Feb.2019

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić potvrdio je da su radnici ovog preduzeća napadnuti sinoć posle protesta u Beogradu..."Radnici JKP Gradska čistoća u okviru svojih redovnih aktivnosti uklanjaju otpad sa javnih i saobraćajnih površina posle održavanja javnih skupova. Tokom aktivnosti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.