VIDEO - Stefanović: Radnici "Čistoće" napadnuti nakon protesta, policija sprovodi detaljnu istragu

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić potvrdio je da su radnici ovog preduzeća napadnuti sinoć posle protesta u Beogradu.
VIDEO - Stefanović: Radnici "Čistoće" napadnuti nakon protesta, policija sprovodi detaljnu istragu
Foto: Screenshot
"Radnici JKP Gradska čistoća u okviru svojih redovnih aktivnosti uklanjaju otpad sa javnih i saobraćajnih površina posle održavanja javnih skupova. Tokom aktivnosti na čišćenju Terazijskog tunela od otpada koji su učesnici skupa ostavili i nalepnica kojima su zidovi tunela bili izlepljeni dogodio se incident. Oko 20:30 časova grupa od pedesetak nepoznatih lica napala je radnike "Čistoće" koji su čistili tunel", rekao je Popadić za Tanjug.
 
Kako je naveo, ova nepoznata lica su fizički i verbalno vređala i napadala radnike, otela im sredstva za čišćenje, šutirala vozila i lepila ih nalepnicama.
 
"Radnici našeg preduzeća decenijama čiste Beograd posle javnih skupova, jer je njihov posao da Beograd bude čist. Nikada se do sada nije desilo da ih bilo ko napadne i maltretira od učesnika bilo kog političkog skupa", istakao je Popadić.
 
Ministar policije Nebojiša Stefanović izjavio je da će policija sprovesti detaljnu istragu kako bi se otkrili napadači na radnike "Čistoće".
 
"Imali smo jednu molbu za ljude koji protestuju, jedna stvar im nije bila dozvoljena to je nasilje ... i sinoć se događa jedna užasna stvar, maltene linč, fizičko nasilje, uvrede, lepili su nalepnice po njima", naveo je Stefanović. 
 
On je kazao da će policija uzeti izjave očevidaca i koristiti snimke kamera, kako bi napadači bili otkriveni. 
 
"Međutim ovde nije problem samo taj pojedinac, problem je inspirator", rekao je Stefanović i dodao da predstavnici Saveza za Srbiju svakodnevno pozivaju na nasilje. 
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu objavio je snimak napada grupe učesnika protesta na radnike "Gradske čistoće".
 
 
Sindikat "Sloga": Vesić zloupotrebio radnike
 
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najoštrije osuđuju sinoćne provokacije nad radnicima gradske čistoće u Trezijskom tunelu i smatraju da je za incident isključivo kriv zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
 
"Smatramo da je Vesić najodgovorniji, jer je zloupotrebio radnike JKP Čistoća kako bi se nad njima isprovocirao incident u Terazijskom tunelu i za šta bi se optužila opozicija i građani koji mesecima protestuju protiv aktuelne vlasti. Kao sindikat, pozivamo gospodina Vesića da se ne igra sa radnicima komunalnih službi i da ih ne koristi kao svoj živi štit i alat za lični obračun sa političkim neistomišljenicima", navodi se u saopštenju.
 
Kako dodaju, "umesto što preko svojih partijskih direktora šalje radnike da odmah uklanjaju poruke koje su ostavili nezadovoljni građani, Vesić bi trebalo da sačeka malo, da protest prođe, da se demonstranti raziđu, a onda i pročita poruke i razmisli o svemu što je u njima poručeno". 
 
"Videće da mu sugrađani poručuju da hoće demokratiju, da žele vladavinu prava i institucija, da imaju uvid u transparentnost trošenja njihovih para iz gradskog budžeta, da imaju svoj grad, a ne pašaluk iz vremena beogradskih dahija", poručuju u tom sindikatu.
  • Sever Srbije

    26.02.2019 19:03
    Vojvosadjan
    Ti navikao na " mikrofon" u rukama i dole?Zdravko Colicu!
  • Nemanja

    25.02.2019 08:59
    @N.Sad

    Pusti te neko iz tora i da ti tastaturu pogodnu za kopita i ti odmah zamisliš da si 'narod'.
  • Vojvosadjan

    24.02.2019 18:35
    @sever srbije
    Potpisuješ se pod raznim nadimcima? Znači voliš da se prerušavaš a? ;) Pevaćeš ti samo polako.. snimićeš više albuma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija