Ponovo incidenti na Kosovu

Izvor: Mondo, 23.Jan.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo incidenti na Kosovu

U selu Osojane Albanac, posle prepirke sa Srpkinjom, pucao na zgradu opštine. U noći između utorka i srede bačena dva molotovljeva koktela na domaćinstvo porodice Jovanović u Bresju.

Predsednik Opštine Istok Dragoljub Repanović rekao je danas da je jedan Albanac pucao na zgradu opštine u selu Osojane, a da u incidentu nije bilo povređenih.

Repanović je za agenciju Beta kazao da je reč o Albancu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji svakodnevno prodaje povrće ispred zgrade Opštine.

Prema njegovim rečima, čovek je pucao u pravcu zgrade iz automobila, a nakon verbalne prepirke sa jednom Srpkinjom.

"Nismo mogli ne da pretpostavimo da neko, ko svakodnevno prodaje kupus mu centru sela, može da bude naoružan i da puca", rekao je predsednik opštine i dodao da su se "žitelji okupili u centru sela i očekuju da se počinilac pronađe i kazni".

Pripadnici KPS-a obavljaju uviđaj, a o onome šta se dešavalo u Osojanu obaveštena je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, rekao je Repanović.

Osojane je prvo povratničko selo u Metohiji, a u 14 sela u opštini mIstok ima oko 2.000 srpskih povratnika.

U incidentu u noći između utorka i srede mepoznate osobe bacile su dva molotovljeva koktela na domaćinstvo porodice Jovanović u Bresju u Kosovu Polju, a u napadu nije bilo povređenih, javio je danas KiM radio iz Čaglavice.

Aleksandar Jovanović je za taj radio kazao da su molotovljevi kokteli bačeni na štalu, da niko nije povređen i da je šteta minimalna.

"U manjem požaru izgorelo je nešto stočne hrane, veća šteta je izbegnuta jer je bilo vlažno, pa vatra nije mogla da se proširi", rekao je Jovanović.

Porodica Jovanović je jedna od preostalih 15 srpskih porodica u Bresju, naveo je KiM radio.

Aleksandar Jovanović je dodao da su svakodnevno izloženi različitim pritiscima i da su članovi njegove porodice čak i fizički napadani.

Poslednji napad je prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj.

(MONDO/Beta,foto: AP)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.