Izvor: RTS, 18.Apr.2021, 13:59

Policija u Gračanici uklonila bilbord sa natpisom "Policija spava, zatrubi da je probudiš"

Pripadnici policije uklonili su bilbord drugova pretučenog Luke Dimitrijevića, postavljenog danas nedaleko od policijske stanice u Gračanici, kao još jedan oblik mirnog protesta zbog, kako tvrde, neadekvatne i neprofesionalne istrage nakon incidenta.
Na bilbordu postavljenom na trgu ispred policijske stanice pisalo je: "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kad biju" i citat iz filma Balkanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << špijun: "Ajde lepo priznaj, a Đura će ti oprostiti što te je tukao".

U Gračanici danima organizuju mirne proteste zbog prebijanja 19-godišnjeg Luke Dimitrijevića. Njegov otac Dejan, tvrdi da su ga fizički napala tri Albanca jer je navodno sa devojkom i drugaricom napravio prekršaj tako što je ušao u njihov posed u Gračanici.
Policija je ispitala trojicu Albanaca i po nalogu tužioca oni su pušteni nakon razgovora.
Nezadovoljni odlukom o puštanju napadača, roditelji, nihovi prijatelji, meštani i predstavnici lokalne samouprave u Gračanici zatražili su ostavku komandira policije u toj sredini, tvrdeći da se radi o etnički motivisanom napadu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.