Ploča s natpisom Trg maršala Tita osvanula u kanti za smeće

Izvor: BKTV News, 29.Jun.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ploča s natpisom "Trg maršala Tita" osvanula u kanti za smeće

Ploča s natpisom "Trg maršala Tita" koja se nalazila na zgradi na istočnog strani trga u centru Zagreba bačena je u sredu u kontejner.

Incident se dogodio nakon što je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pre nekoliko dana najavio preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Samo nekoliko dana nakon što je gradonačelnik Zagreba Minal Bandić poklekao pred zahtevima desničara i najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da će Trga maršala Tita biti preimenovanje u Trg Republike Hrvatske.

Ploča sa nazivom Trg maršala Tita u smeću https://t.co/2mMiiXXsC4 pic.twitter.com/A7w0ltBO07

Zagrebački mediji prenose da je Bandić započeo pregovore sa desničarima i bivšim članovima HDZ-a Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esihom o formiranju parlamentarne većine u gradskom parlamentu.

Preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske danima je glavna tema hrvatskih medija, kao i podizanje spomen ploče ustaškom komandantu Juri Francetiću u Otočcu. Od postavljanje ploče ustaši Francetiću, ogradila se Vlada Hrvatske i lokalni organi vlasti Otočca.

Joška Broz: Živim kao pas

Podsetimo, Saša Broz, unuka nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ, poručila je pre dva dana da bi njen deda, da je živ i kada bi video sve ovo što se dešava u vezi sa preimenovanjem trga u Zagrebu koji nosi njegovo ime, sam uklonio ploču.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.