Pao vojni helikopter u okolini Karakasa, poginulo sedmoro

Izvor: RTS, 05.Maj.2019, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao vojni helikopter u okolini Karakasa, poginulo sedmoro

Svih sedam članova posade poginulo je u padu helikoptera venecuelanske vojske u blizini Karakasa.
Helikopter je leteo iz glavnog grada u saveznu državu Kohedes u kojoj je bio predsednik Veneciele Nikolas Maduro. Iz Ministarstva odbrane kažu da vlasti istražuju uzrok nesreće.

"Duboko žalim zbog ovog incidenta i izražavam iskreno saučešće njihovim rođacima i prijateljima ", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Maduro na Tviteru.
Maduro je u Kohedesu posmatrao vojne vežbe. Rekao je da vežbe pokazuju vojnu spremnost Venecuele protiv pretnje koju predstavljaju SAD.
Optužio je američku vladu da pokušava da podstakne puč protiv njega tako što podržava opozicionog lidera Huana Gvaida.
Pogledaj vesti o: Incident,   Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOJNI HELIKOPTER UDARIO U PLANINU: U nesreći u Venecueli poginulo svih 7 članova posade

Izvor: Kurir, 05.Maj.2019

Svih sedam članova posade poginulo je pri padu vojnog helikoptera u blizini Karakasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Venecuele.

Nastavak na Kurir...

Gvaido i Maduro, nadmetanje za naklonost vojske

Izvor: RTS, 05.Maj.2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obišao je vojnu bazu na severu zemlje i ponovio da ne odbacuje mogućnost vojne intervencije Sjedinjenih Američkih Država. Na drugoj strani, lider opozicije Huan Gvaido pozvao je vojsku da otkaže poslušnost režimu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.