Orlić: Opozicija došla sa jasnim ciljem, sramni napad na Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 00:42

Orlić: Opozicija došla sa jasnim ciljem, sramni napad na Vučića

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić izjavio je večeras da je opozicija došla na posebnu sednicu o Kosovu i Metohiji sa namerom da napravi incident za koji kaže da je "sramni i odvratni napad" na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Orlić je, gostujući u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink, rekao da se na sednici desilo "kukavičko divljanje Jana koalicije".

"Zavetnici, Dveri, DSS, Narodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranka, učestvovali su i drugi, zaleteli su se na predsednika Vučića da ga linčuju", rekao je Orlić.

Podsetio je da je Vučić sve pozvao u Predsedništvo na konsultacije da ih upozna sa svim detaljima o kojima možda i ne može da se govori javno, ali da su oni, kako je rekao, pokazali da ih ne zanima ni KiM, ni srpski narod, ni Srbija uopšte, te da su hteli u skupštinu.

Orlić je rekao da je Vučić jedini predsednik Srbije koji dolazi na raspravu u parlament i da je sada po četvrti put došao.

Dodao je da Vučić učestvuje u raspravi, sluša i pitanja i komentare, i pruža odgovore svakome.

"Uvek je problem što je došao i što govori. Ovaj put potpuno pokazuju da ih je baš briga što je došao, učestvuje u dijalogu sa njima i odgovara na sve. On se za jedan dan u skupštini obrati više puta nego svi predsednici Srbije pre njega zajedno", rekao je Orlić.

Naveo je da je opozicija došla na sednicu sa "očiglednom namerom da naprave incident" i dodao da pod tim misli na poslanike stranaka Zavetnici, Dveri, DSS, Narodna stranka, Demokratska stranka.

"Oni su ušli u salu, i to su kasnili, nosili transparente na kojima su napisali 'Ovo je izdaja, Ovo je kapitulacija'...To vam je pokazatelj da su tamo došli sa jasnim ciljem. To je za njih bila varijanta da je pravi trenutak da skoče da mu (Vučiću) naprave neku štetu. Onda ste videli sve šta se događalo, ne samo ovaj sramni i odvratni napad koji su napravili", rekao je Orlić.

Dodao je da svi oni zajedno nisu uspeli "za milimetar" da pomere Vučića koji ih je "sve kao kegle u kuglani poređao, izobarao i sve im laži i uvrede srušio".

Orlić je istakao da je Vučić na sednici pokazao ozbiljan, odgovoran i državnički odnos, dok je opozicija, kako je rekao, pokazala potpunu bezobzirnost prema svojoj državi, neodgovornost i "vrišteću prazninu" kada je o bilo kakvoj politici reč.

"Za mene je to što je opozicija uradila pokazatelj antidržavnog delovanja jer su samo svojoj zemlji uspeli štetu da prave, da obraduju (Aljbina) Kurtija, a vidim i ove u Zagrebu i ostale koji nam ne žele dobro", rekao je Orlić.

Dodao je da je to antidržavna koalicija koja je pokušala da načini štetu državniku koji, istakao je, čuva Srbiju.

"Zaleteli su se na predsednika Srbije i to baš u trenutku kada se obraćao našim herojima, Srbima sa Kosova i Metohije koji su žrtve Kurtijevog terora", rekao je Orlić.

Naveo je da su došli sa ciljem da se svi zajedno "ponovo okome na Vučića".

"Nikakve tu ideologije nema, nikakve zajedničke politike nego sve okupljeno da bude protiv Vučića", dodao je Orlić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.