Opšta tuča odbornika u Čačku

Izvor: RTS, 05.Jul.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšta tuča odbornika u Čačku

Na sednici Skupštine grada Čačka došlo je do tuče, a intervenisala je i Hitna pomoć zbog povrede predsednika parlamenta Igora Trifunovića. Sednica je prekinuta do daljeg. Tuči prethodilo obraćanje odbornika sa dve govornice u sali i čupanje mikrofona, pošto je Trifunović sprečio odbornike opozicije da reklamiraju povredu poslovnika.
Do incidenta je došlo pošto je predsednik Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grada Igor Trifunović počeo da izriče mere opomene predstavnicima opozicije, a odbornik Dveri Aleksandar Tanasković prišao je stolu za kojim sedi Trifunović i bacio mu u lice skupštinski materijal, čime mu je povredio oko.

Zbog toga je intervenisala Hitna pomoć, pa je Trifunović prebačen na Urgentno odeljenje čačanske bolnice.
Bio je to povod da počne opšta tuča, pesničenje i guranje među odbornicima.
Sednica čačanske skupštine prethodno je obeležena bizarnim događajima, poput istovremenog obraćanja odbornika sa dve govornice u sali, jednom regularnom, i drugom naknadno ubačenom, i danas je nastavljena u sličnom stilu, uz odlaganje od jutros za posle podne, jednom pauzom, dve govornice i lomljenjem mikrofona.
Sednica je odmah po početku ponovo bila prekinuta zbog incidenta.
Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović je, odmah nakon izlaganja predsednice Saveta za Statut grada Branke Pavlović, o novom poslovniku o radu Skupštine, otvorio pretres u načelu, ne dozvoljavajući odbornicima Dveri da reklamiraju povredu poslovnika.
Odbornici Dveri su zbog toga negodovali, blokirajući skupštinsku govornicu i sto za kojim sedi predsedavajući.
Trifunović je jednom broju odbornika Dveri izrekao opomene, a zatim je došlo do guranja među odbornicima i lomljenja mikrofona.
Na dnevnom redu 14. sednice nalazi se predlog novog poslovnika o radu, na koji su odbornici opozicije podneli više od 1.100 amandmana, a Savet za statut grada odbacio je veliku većinu.
U skupštinskoj sali se i dalje nalaze dve govornice.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tuča odbornika u Čačku: Povređen predsednik Skupštine grada! Intervenisala Hitna pomoć!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2017

Sednica odmah prekinuta zbog incidenta..Na sednici Skupštine grada Čačka, danas popodne je došlo do tuče, intervenisala je i Hitna pomoć zbog povrede predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića, a sednica je prekinuta do daljeg...Do incidenta je došlo pošto je predsednik Skupštine grada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U čačanskoj skupštini ponovo usijano

Izvor: RTS, 06.Jul.2017, 12:19

Odbornici opozicije blokirali dve govornice u sali čačanske skupštine. Situacija je na ivici incidenta, javlja "Tanjug". Sednica nastavljena, pa ponovo prekinuta. Iz opozicije poručuju da im je uskraćen parlamentarizam. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.