Odbačena krivična prijava za incident na tribini SNS

Izvor: B92, 05.Avg.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena krivična prijava za incident na tribini SNS

Beograd -- Tužilaštvo u Staroj Pazovi odbacilo je krivičnu prijavu koju su podneli članovi Inicijative mladih za ljudska prava.

Oni su tvrdili da su početkom godine pretučeni u Beški na tribini Srpske napredne stranke na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin.

"Tužilaštvo u Staroj Pazovi donelo je rešenje o odbacivanju krivične prijave nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od građana i drugih dokaza", naveli su iz Tužilaštva, a preneo Insajder.

Dodaje se da je krivična prijava troje članova Inicijative mladih odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da su učinjena krivična dela koja su navedena u prijavi, kao ni neko drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Na tribini SNS-a u Beški kod Inđije, 17. januara 2017. godine, dogodio se incident kada su aktivisti Inicijative pre početka govora Veselin Šljivančanina, osuđenog pred Haškim tribunalom za ratne zločine, razvili transparent na kojem je pisalo "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini pocepali su plakate Inicijative i izacili njihove aktiviste. Anita Mitić iz Inicijative rekla da je povređeno svih devet aktivista koji su došli u Bešku, i da dvoje njih završilo u Hitnoj pomoći.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odbačena krivična prijava Inicijative mladih za incident na tribini SNS

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2017

Tužilaštvo u Staroj Pazovi odbacilo je krivičnu prijavu koju su podneli članovi Inicijative mladih za ljudska prava...Oni su tvrdili da su početkom godine pretučeni u Beški na tribini Srpske napredne stranke na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin..."Tužilaštvo u Staroj Pazovi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.