Objavljeni podaci pacijenata iz Srbije koji su koristili usluge kompanije “Frezenijus“

Izvor: RTS, 22.Maj.2020, 08:56

Objavljeni podaci pacijenata iz Srbije koji su koristili usluge kompanije “Frezenijus“


Nemačka kompanija "Frezenijus", najveći svetski dobavljač usluga i proizvoda za dijalizu, saopštila je da su neovlašćene osobe objavile podatke o pacijentima iz Srbije iz nekoliko centara za dijalizu. Na sajtu kompanije navodi se da je objavljivanje podatka u vezi sa IT incidentom koji se dogodio pre nekoliko nedelja i da je istraga u toku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Objavljeni podaci pacijenata iz Srbije koji su koristili usluge kompanije "Frezenijus"

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020

Nemačka kompanija "Frezenijus", najveći svetski dobavljač usluga i proizvoda za dijalizu, saopštila je da su podaci o pacijentima iz Srbije iz nekoliko centara za dijalizu, objavljeni od strane neovlašćenih osoba...Na sajtu kompanije navodi se da je objavljivanje podatka u vezi sa IT incidentom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.