Novosadski momak sa asfalta UBIJEN 5 DANA POSLE FOTKE sa poznatim kontroverznim biznismenom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 19:04

Novosadski momak sa asfalta UBIJEN 5 DANA POSLE FOTKE sa poznatim kontroverznim biznismenom (FOTO)

Vojislav Voja Škrbić (40), likvidiran je 22.05.2014. godine u centru Novog Sada pored zgrade Izvršnog Veća. Ubistvo se dogodilo ispred velikog broja slučajnih prolaznika. U istom incidentu, ranjen je i Todor Tucakov (39).

Vojislav Škrbić je bio dobro poznato ime srpskoj policiji, u izveštajima je označen kao član nekoliko kriminalnih grupa i jedan od glavnih distributera heroina u Vojvodini.

Bio je optužen na 11 godina zatvora zbog naručivanja ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Branislava Jelačića, 11. maja 2004. godine. Kako se sumnjalo, ubistvo je naručio zbog prevlasti na tržištu narkotika. Pre toga, osuđen je i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića, iz istih razloga.

Na izdržavanje kazne je upućen 2009, ali je pušten posle četiri godine, jer, kako se navodilo u medijima, njegovi advokati su uspeli da izdejstvuju uslovnu kaznu.

Vojislav Škrbić je ubijen 22.05.2014. godine ispred kafića Gondola u centru Novog Sada. Za njegovo ubistvo optuženi su Dušan Buha na 18 godina zatvora i Miloš Buha na 15 godina zatvora, kome se sudilo u odsustvu.

Miloš je optužen kao saučesnik u ubistvu, zato što je prvi prišao Vojislavu, nakon čega je Dušan zapucao. Pištolj je izvukao iz torbice i pucao sa razdaljine od dvadesetak centimetara. Iako ranjen, Vojislav je pokušao da pobegne, ali je Dušan ispalio još jedan metak sa udaljenosti od 5 metara. Ubice su pobegle autom marke BMW beogradskih tablica i neko vreme su bili u bekstvu.

Kao motiv ubistva navodi se da su Miloš i Dušan ušli u posao sa kladionicama, ali da se za sve pitao Vojislav, zbog čega je došlo do sukoba interesa.

Ovo nije bio prvi pokušaj ubistva Škrbića. U julu 2002. godine Škrbić je teško ranjen u grudi pucnjavi ispred kluba "Zam" u Novom Sadu. Drugi put je organizovan napad u Kaću, a preživeo je i sačekušu ispred stana.

17. maja 2014, pet dana pre ubistva, Škrbić je objavio fotografiju sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem. U komentaru ispod fotografije, ubijeni Škrbić je napisao:

- Evo kod druga napravili jaja. Nisam ih jeo u selu gde je puno kokošaka, a jedem ih u Beogradu.

Na proslavi njegovog rodjendana 2013. godine pevao je Baja Mali Knindža, a među zvanicama su bili i Đani i Ljuba Aličić. Na fotografijama sa Škrbićem je i košarkaš Darko Miličić.

Voleo je noćni život o čemu govore brojni snimci sa društvenih mreža.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.