Novi incident sa Samsung telefonima

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2016, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident sa Samsung telefonima

Nastavljaju se incidenti sa Samsung telefonima. Žena iz Francuske prijavila je da se njen telefon, Samsung J5, zapalio, a potom i eksplodirao.

Lamija Bujirden rekla je da je prvo primetila da je njen telefon vreo, a zatim je počeo da se dimi.

"Počela sam da paničim kada sam videla dim i refleksno sam bacila telefon", kaže ona. Dodaje da se nakon toga telefon zapalio i eksplodirao, a da je njen partner >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uspeo da odmah ugasi požar.

Vilijem Stofega iz kompanije IDC kaže da je ovaj slučaj vrlo verovatno izolovan incident jer je telefon na tržištu već nekoliko meseci a da je ovo prvi prijavljen problem sa ovim modelom. Dodaje da problemi sa litijum jonskom barterijom, koja se ne koristi samo u pametnim telefonima već i u laptop računarima, traju već nekoliko godina i da ne postoji lak način da se to reši.

Kompanija Samsung u saopštenju je navela da ne može da komentariše taj slučaj dok ga ne istraži.

"Ne možemo da komentarišemo ovaj incident dok ne dobijemo i detaljno ispitamo uređaj. Sigurnost korisnika ostaje naš prioritet i želimo da radimo sa svim klijentima koji su imali problem sa proizvodima naše kompanije kako bismo istražili sve. Problem sa modelom Samsung Galaxy Note ograničen je samo na taj model", naveli su u saopštenju.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.