Novi incident na Kosovu: Albanac naleteo kolima na Srbina

Izvor: S media, 23.Apr.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident na Kosovu: Albanac naleteo kolima na Srbina

Kosovski Srbin D. R. (25) teško je povređen kada je na njega naleteo svojim vozilom kosovski Albanac, koga su potom pretukli okupljeni građani koji su dežurali na barikadi u Zupču na severu Kosova.

Incident se, kako je Tanjugu potvrdio regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti, dogodio oko podneva kada je Albanac koji je upravljao putničkim vozilom prošao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << barikadu u Zupču i pokušao da se istim putem vrati nazad u pravcu južnog dela Mitrovice.

Pucnji u Kosovskoj Mitrovici

Čeku: Upotreba sile poslednje sredstvo za sever Kosova

Kosovska policija privela i Novicu Živića

"On je tom prilikom udario u drugi putnički automobil u kojem je bila jedna trudnica koja je na svu sreću ostala nepovređena i udario je jednog srpskog mladića koji se tu zatekao. Nakon toga okupljeni na barikadi u Zupču su pretukli vozača, a njegovo vozilo oštetili", rekao je Hoti.

Hoti je kazao da je Albanac bio u automobilu sa još jednom ženskom osobom koju Srbi nisu napali i koja je ostala nepovređena.

Dežurni lekar u mitrovičkoj bolnici gde je D. R. zbrinut, ortoped Ljubomir Jakšić, izjavio je Tanjugu da je pacijent primljen sa prelomima oba ručna zgloba.

U pitanju su teške telesne povrede ali pacijent nije zadržan na bolničkom lečenju već je na lični zahtev pušten kući, dodao je Jakšić.

Albanca koji je izazvao incident lokalna kosovska policija odvela je do Doma zdravlja u Zubinom Potoku gde mu je ukazana lekarska pomoć i on je sa devojkom koja je bila sa njim u automobilu zadržan u policijskoj stanici u toj varošici na severu Kosova.

Automobilom na čuvare barikada



U pokušaju da se vrati istim putem preko barikade u Zupču vozača su hteli da spreče Srbi koji dežuraju na toj barikadi, ali on se nije zaustavljao, što je i dovelo do incidenta u kojem je povređen D. R.

Srbi iz Ibarskog Kolašina gotovo godinu dana dežuraju na barikadi u Zupču na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće sprečavajući na taj način kretanje kosovskih carinika prema administrativnom prelazu Brnjak.

Srbi zbog incidenta blokirali put u Zupču

Rodbina i prijatelji srpskog mladića koji je povređen blokirali su oko 15 časova puteve koji vode od Kosovske Mitrovice i Zvečana prema Ibarskom Kolašinu.

Vojnici Kfora u susednom selu Jagnjenica takođe su zatvorili kontrolni punkt čime je onemogućen saobraćaj između Zvečana i Zubinog Potoka.

Posle gotovo dva sata odblokirani su putevi u okolini Zupča.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.