Nenad Čanak više nije poslanik

Izvor: B92, 27.Sep.2012, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Čanak više nije poslanik

Beograd -- Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine usvojio je ostavku lidera LSV Nenada Čanka i predložio parlamentu da je potvrdi.

Pošto parlament konstatuje ostavku Čanka, Republička izborna komisija će danas u 15.30 sati na upražnjeno poslaničko mesto predložiti novog poslanika.

Čanak je juče na pisarnici Skupštine Srbije lično predao overenu ostavku, koju je podneo, kako je objasnio, zato što ga parlament nije uzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zaštitu nakon incidenta u kafani u Novom Sadu gde je, kako je sam priznao, tukao jednog gosta.

Predsednik odbora Zoran Babić potvrdio je da su ga stručne službe obavestile da je Čanak predao ostavku koja je u skladu sa zakonom, i "kao takva ona je sada pravno vidljiva i za Administrativni odbor". "Shodno tome ja sam (za četvrtak) u 10:15 zakazao sednicu tog odbora gde će se privhatiti ostavka kao njegov lični čin", rekao je Babić.

Nakon što Odbor prihvati ostavku, Republička izborna komisija dodeliće mandat prvom narednom na list "Izbor za bolji život - Boris Tadić", čiji je Čanak bio kandidat, a zatim će Odbor ponovo zasedati i prihvatiti mandat novog poslanika. Prema proceduri, novi poslanik može sesti u poslaničke klupe tek i kada mu na sednici parlamenta bude konstatovan mandat.

Nakon incidenta u Novom Sadu, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović poručio je da ne može nikome, pa ni Čanku, da pruži zaštitu, ukoliko se ogrešio o zakon.

Lider LSV je novinarima u parlamentu priznao da je u kafani bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića "tukao pesnicama" Pavla Lešanovića i da je bio "učesnik incidenta". Prethodno je tvrdio da nije tukao Beograđanina Lešanovića.

Čanak kaže da je bio izložen "linču javnosti" samo zato što je branio čast svoje porodice i da je ostavku podneo zbog toga da ga ne bi prozivali da će se u sudskom postupku pozivati na poslanički imunitet.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Administrativni odbor usvojio ostavku Čanka

Izvor: S media, 27.Sep.2012

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije usvojio je danas ostavku lidera LSV Nenada Čanka i predložio parlamentu da je potvrdi...Pošto parlament konstatuje ostavku Čanka, Republička izborna komisija će danas u 15.30 sati da na upražnjeno poslaničko...

Nastavak na S media...

Danas o Čankovoj ostavci

Izvor: Kurir, 27.Sep.2012

Lider LSV u sredu je na pisarnici Skupštine Srbije lično predao overenu ostavku, koju je podneo zato što ga parlament nije uzeo u zaštitu nakon incidenta u kafani u Novom Sadu gde je, kako je sam priznao, tukao Pavla Lešanovića..BEOGRAD - Parlamentarni odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska...

Nastavak na Kurir...

Usvojena Čankova ostavka

Izvor: Akter, 27.Sep.2012

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije usvojio je danas ostavku lidera LSV Nenada Čanka i predložio parlamentu da je potvrdi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.