Nema kraja provokacijama: Ponovo prikazana zastava Velike Albanije

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 15:36

Nema kraja provokacijama: Ponovo prikazana zastava Velike Albanije

Prvi viceprremijer S. Makedonije Artan Grubi ocenio je da je isticanje zastave "velike Albanije" na događajima u organizaciji Opštine Tetovo nepotreban incident

Grubi, visoki funcioner vladajuće albanske partije DUI, rekao je da je jučerašnja ponovna pojava gradonačelnika Tetova i lidera opzicione Bese Biljala Kasamija ispred zastave "velike Albanije" "služi nekim agendama koje ne žele dobro Albancima, Makedoncima ili bilo kome drugom".

"Zato smatram da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da ih ignorišemo kao marginalne faktore u društvu i nepotrebne incidente koji su apsolutna provokacija evropskog puta naše zemlje", rekao je prvi vicepremijer Severne Makedonije.

Grubi je za Kasamijevu partiju Besa ocenio da je to "mala stranka sa velikim kompleksima" i da se, kako je rekao, nada da im niko, ni institucije ni mediji neće dati priliku da kroz male gestove pokazuju tendenciju da postanu velika stranka.

"To je nepotrebna ikonografija koja služi svima osim Albancima, Makedoncima ili bilo kome u našoj državi, pogotovo ne kada je u našu zemlju stigao veliki gost iz SAD da nam da podršku za EU i onda mi da izazovemo nešto tako da odvučemo pažnju javnost", rekao je Grubi novinarima.

Zastava takozvane "velike Albanije", koja obuhvata i delove Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke, juče se drugi put za kratko vreme pojavila na događaju koji je organizovala Opština Tetovo.

Videla se iza leđa gradonačelnika Biljala Kasamija dok je davao izjave medijama povodom asfaltiranja jedne ulice i na jednoj od fotografija koje je objavio i na svojoj fejsbuk stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.