Izvor: Radio 021, 02.Mar.2021, 16:24

Navijači Vojvodine tukli mladića u prostorijama "Karađorđa", obezbeđenje konstantno na stadionu

Dvadesetdvogodišnji N. Ć. pretučen je 1. februara u prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina. Osumnjičena su petorica navijača novosadskog kluba. Ovaj incident je doveo do toga da na stadionu bude prisutno obezbeđenje 24 sata, sedam dana u nedelji.

Početak februara bio je turbulentan period za FK Vojvodinu, jer su igrači najavljivali štrajk, a jedan od njih, Mladen Devetak, bio je predmet medijskih napisa kao žrtva reketiranja. Sada je na površinu isplivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << još jedna afera - 1. februara u prostorijama Vošinog stadiona pretučen je mladić, za šta su osumnjičena petorica muškaraca, piše Nova.rs.

Ovaj portal navodi i da su u pitanju "navijači" FK Vojvodine "koje kontroliše 'čuveni' Slobodan Milutinović Snajper", inače član Upravnog odbora novosadskog superligaša. Osumnjičeni su U. V. (21), N. T. (23), A. Š. (31), B. G. (31) i J. S. (20). Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, trojica osumnjičenih su uhapšeni, a za dvojicom se još uvek traga.

U zapisniku prijave se navodi da je N. Ć. dobijao udarce zatvorenim šakama, nogama i drvenim palicama.

"U prostoriji gde su se nalazili i gde je izvršeno krivično delo bilo je ugašeno svetlo, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena. Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest", stoji u zapisniku.

Mladiću su konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice, navodi se u zapisniku, prenosi Nova.rs. Prebijanje je okarakterisano kao krivično delo nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Prema saznanjima 021.rs zbog ovog incidenta je navijačima oduzeta prostorija koju su imali na "Karađorđu". Promenjene su brave prostora koji su koristili navijači, zabranjen im je pristup, a na stadionu se 24 sata nalazi obezbeđenje.

Ova dva slučaja poklapaju se i sa saopštenjem koje su izdali igrači najavljujući štrajk zbog neisplaćenih zarada.

"Na treninge u 'Vujadinu Boškovu' dolazi policija, a samo je uprava kluba kriva za ovu situaciju i oni moraju da snose odgovornost", saopštili su tada igrači.

Sa novom upravom došle sramotne situacije, a ostala nestabilnost

Sredinom decembra prošle godine, posle mučnog perioda unutrašnjih previranja u FK Vojvodina, došlo je do promene u upravi kluba. Vođene su negativne kampanje, hvaljeni su određeni ljudi, u zvaničnoj viber zajednici "Stare dame" prilično aktivan je bio i Slobodan Milutinović Snajper, javnosti poznatiji po naslovima iz crne hronike nego kao sportski delatnik, odnosno zastupnik "Vošine filijale" Fudbalskog kluba Kabel.

Aktivnost se isplatila s obzirom na to da je Milutinović postao član upravnog odbora novosadskog superligaša. Nova uprava na čelu sa Dragoljubom Samardžićem, koji je bio i savetnik za investicije gradonačelnika Miloša Vučevića, obećala je, kao i svaka pre nje, stabilizaciju kluba.

Iako je nova uprava brzo rešila blokadu računa koja ju je dočekala, stabilnost baš i nije došla. Ponovo su se pojavili problemi sa zaradama igrača i članova radne zajednice, a videlo se i da ratne sekire iz ranijeg perioda nisu do kraja zakopane.

Sve je kulminiralo time da šef stručnog štaba Nenad Lalatović javno moli predsednika republike Aleksandra Vučića da se uključi u rešavanje problema. U međuvremenu je stigla finansijska podrška Fudbalskog saveza Srbije, a istu je obećao i gradonačelnik Novog Sada, uz opasku da klub mora nešto i sam da zaradi.

Istovremeno sa krizom u klubu, objavljeno je da je uhapšen D. B. zbog reketiranja mladog Vošinog prvotimca Mladena Devetka. I u ovom slučaju mediji su uhapšenog doveli u vezu sa "novopečenim" članom uprave Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

Tada je klub ekspresno reagovao i na svom sajtu objavio saopštenje za javnost. Međutim, ono se nije ticalo toga da staju u zaštitu svog igrača, već da se "u potpunosti ograđuju od postupaka privedenog lica". Tek dan kasnije klub je izdao saopštenje u kojem kažu da čvrsto stoje iza svog fudbalera.

Nakon razrešenja problema sa platama, uprava kluba se posle dužeg vremenskog perioda okupila u loži "Karađorđa", prativši utakmicu prvog tima u prisustvu predsednika i potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze i Marka Pantelića.

Međutim, mira nema mnogo pa je usledila poslednja afera sa prebijanjem mladića na stadionu. Trenutnu krizu u klubi čini i pitanje statusa aktuelnog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, kojem mandat ističe za dva meseca. Lalatović je vratio klub u život, donevši mu Kup Srbije i kvalifikacije za Ligu Evrope, ali već izvesno vreme nema prijateljskog odnosa između uprave i trenera.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Navijači Vojvodine pretukli mladića u prostorijama stadiona

Izvor: NoviSad.com, 02.Mar.2021

Dvadesetdvogodišnji N. Ć., brutalno je pretučen pre mesec dana u prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina, a za ovaj napad osumnjičena su petorica navijača novosadskog kluba, prenosi Nova.rs..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.