Navijači Vojvodine tukli mladića u prostorijama "Karađorđa", obezbeđenje konstantno na stadionu

Dvadesetdvogodišnji N. Ć. pretučen je 1. februara u prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina. Osumnjičena su petorica navijača novosadskog kluba. Ovaj incident je doveo do toga da na stadionu bude prisutno obezbeđenje 24 sata, sedam dana u nedelji.
Navijači Vojvodine tukli mladića u prostorijama "Karađorđa", obezbeđenje konstantno na stadionu
Foto: 021.rs

Početak februara bio je turbulentan period za FK Vojvodinu, jer su igrači najavljivali štrajk, a jedan od njih, Mladen Devetak, bio je predmet medijskih napisa kao žrtva reketiranja.

Sada je na površinu isplivala još jedna afera - 1. februara u prostorijama Vošinog stadiona pretučen je mladić, za šta su osumnjičena petorica muškaraca, piše Nova.rs

Ovaj portal navodi i da su u pitanju "navijači" FK Vojvodine "koje kontroliše 'čuveni' Slobodan Milutinović Snajper", inače član Upravnog odbora novosadskog superligaša. Osumnjičeni su U. V. (21), N. T. (23), A. Š. (31), B. G. (31) i J. S. (20).
 
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, trojica osumnjičenih su uhapšeni, a za dvojicom se još uvek traga. 
 
U zapisniku prijave se navodi da je N. Ć. dobijao udarce zatvorenim šakama, nogama i drvenim palicama.
 
"U prostoriji gde su se nalazili i gde je izvršeno krivično delo bilo je ugašeno svetlo, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena. Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest", stoji u zapisniku.
 
Mladiću su konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice, navodi se u zapisniku, prenosi Nova.rs. Prebijanje je okarakterisano kao krivično delo nasilničko ponašanje i teška telesna povreda. 
 
Prema saznanjima 021.rs zbog ovog incidenta je navijačima oduzeta prostorija koju su imali na "Karađorđu". Promenjene su brave prostora koji su koristili navijači, zabranjen im je pristup, a na stadionu se 24 sata nalazi obezbeđenje.
 
Slučajevi reketiranja i prebijanja poklapaju se i sa saopštenjem koje su izdali igrači najavljujući štrajk zbog neisplaćenih zarada. 
 
"Na treninge u 'Vujadinu Boškovu' dolazi policija, a samo je uprava kluba kriva za ovu situaciju i oni moraju da snose odgovornost", saopštili su tada igrači.
 
  
 
Sa novom upravom došle sramotne situacije, a ostala nestabilnost
 
Sredinom decembra prošle godine, posle mučnog perioda unutrašnjih previranja u FK Vojvodina, došlo je do promene u upravi kluba. Vođene su negativne kampanje, hvaljeni su određeni ljudi, u zvaničnoj viber zajednici "Stare dame" prilično aktivan je bio i Slobodan Milutinović Snajper, javnosti poznatiji po naslovima iz crne hronike nego kao sportski delatnik, odnosno zastupnik "Vošine filijale" Fudbalskog kluba Kabel.
 
Aktivnost se isplatila s obzirom na to da je Milutinović postao član upravnog odbora novosadskog superligaša. Nova uprava na čelu sa Dragoljubom Samardžićem, koji je bio i savetnik za investicije gradonačelnika Miloša Vučevića, obećala je, kao i svaka pre nje, stabilizaciju kluba.
 
Iako je nova uprava brzo rešila blokadu računa koja ju je dočekala, stabilnost baš i nije došla. Ponovo su se pojavili problemi sa zaradama igrača i članova radne zajednice, a videlo se i da ratne sekire iz ranijeg perioda nisu do kraja zakopane.
 
Sve je kulminiralo time da šef stručnog štaba Nenad Lalatović javno moli predsednika republike Aleksandra Vučića da se uključi u rešavanje problema. U međuvremenu je stigla finansijska podrška Fudbalskog saveza Srbije, a istu je obećao i gradonačelnik Novog Sada, uz opasku da klub mora nešto i sam da zaradi. 
 
Istovremeno sa krizom u klubu, objavljeno je da je uhapšen D. B. zbog reketiranja mladog Vošinog prvotimca Mladena Devetka. I u ovom slučaju mediji su uhapšenog doveli u vezu sa "novopečenim" članom uprave Slobodanom Milutinovićem Snajperom.
 
Tada je klub ekspresno reagovao i na svom sajtu objavio saopštenje za javnost. Međutim, ono se nije ticalo toga da staju u zaštitu svog igrača, već da se "u potpunosti ograđuju od postupaka privedenog lica". Tek dan kasnije klub je izdao saopštenje u kojem kažu da čvrsto stoje iza svog fudbalera.
 
Nakon razrešenja problema sa platama, uprava kluba se posle dužeg vremenskog perioda okupila u loži "Karađorđa", prativši utakmicu prvog tima u prisustvu predsednika i potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze i Marka Pantelića.
 
Međutim, mira nema mnogo pa je usledila poslednja afera sa prebijanjem mladića na stadionu. Trenutnu krizu u klubi čini i pitanje statusa aktuelnog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, kojem mandat ističe za dva meseca. Lalatović je vratio klub u život, donevši mu Kup Srbije i kvalifikacije za Ligu Evrope, ali već izvesno vreme nema prijateljskog odnosa između uprave i trenera. 
  • Niz

    04.03.2021 15:18
    Gvanajato, Antiokva, ... Smrdojvodina!
    Tako stoje stvari dečko!
  • Djuka

    03.03.2021 12:20
    Navijači
    Za koga ovi navijaju za gazdu i za sebe sede u upravi sa načelnicima policije i BIA-e koji ništa ne znaju sramota. Taj Snajperčic kupi motor od 30000 eura to pošten čovek ne zaradi za 6 godina a država žmuri i cuti . Kakav fudbal kakvi navijači sve to rasterati i prodati stadione i klubove pa neka onda sede u upravi oce k....
  • Vlada

    03.03.2021 10:20
    @Novo naselje fkv

    Čim vas neko kritikuje odmah je grobar, cigan, šta god. To što ne možete čak ni da pojmite da ste svi vi navijači normalnom svetu podjednako degutantni je ono što razdvaja običnu uličnu bagru od opasnih mentalnih bolesnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika