Najveća sramota ruske vojske? Moćni Vitez potpuno uništen VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 15:47

Najveća sramota ruske vojske? Moćni "Vitez" potpuno uništen VIDEO

Na snimku, koji je juče objavljen na društvenim mrežama i vojnim blogovima, vidi se ruski mobilni raketni sistem S-350 Vitez u minskom polju potpuno uništen.

Portal Militarni piše da su Rusi u svoje minsko polje uveli moćan raketni sistem. Incident se navodno dogodio u oblasti Luganska, koja je pod ruskom kontrolom od 2014. godine, a minsko polje je postavljeno da odvrati potencijalni ukrajinski napad.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Incident se dogodio noću, a nesreća je navodno pričinila ozbiljnu štetu Vitezu.

Inače, S-350 Vitez je projektovan da zameni stare protivvazdušne sisteme sovjetske proizvodnje, a ruska vojska ga koristi od 2020. godine. Sistem se sastoji od vozila sa lanserom i raketama (50P6E), komandno-kontrolno vozilo (50K6E) i vozilo sa multifunkcionalnim radarom (50N6E). Vreme aktiviranja sistema u borbenim dejstvima je oko pet minuta.

Rusi tvrde da Vitez može da pogodi sva neprijateljska sredstva, uključujući i slabo vidljive ciljeve i krstareće rakete. Vitez može da funkcioniše samostalno ili kao deo ešalona protivvazdušne odbrane.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Voditelj ruske državne TV: Rusi su agresori i ekstremno zli VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2024

Rusi se "uvek vraćaju po ono što je njihovo", rekao je voditelj ruskog državnog medija, nazvavši moskovske trupe "agresorima"...Ruski narod je „agresorski i izuzetno zao“, rekao je Sergej Mardan na snimku koji je preveo i objavio na društvenim mrežama Anton Geraščenko, bivši savetnik Ministarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.