Na plivališta ići bez vrednih stvari

Izvor: Blic, 30.Jul.2009, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na plivališta ići bez vrednih stvari

Na svim gradskim bazenima angažovani su redari i ugrađene sigurnosne kamere kako bi se sprečile krađe stvari posetilaca. Ove sezone nisu zabeleženi ozbiljniji incidenti, ali iz uprave bazena apeluju na građane da koriste kasete za garderobu ili da na kupanje ne nose vredne stvari.



Bazeni su tokom leta jedna od omiljenih mesta Beograđana za opuštanje. Međutim, okolnosti zabave znaju ponekad da „uspavaju" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posetioce pa se tako dešava da zaborave peškir, majicu, ali i znatno krupnije i značajnije stvari. U takvim situacijama, mnogi pomisle da su bili meta lopova.

- Savetujemo građane da ne nose ništa vredno kada dolaze na bazen. Ukoliko već ponesu, imamo odeljenje za garderobu gde svaki korisnik dobija svoj broj, a mi mu čuvamo stvari koje ostavi. Teško je na plivalištu kontrolisati imovinu svakog od 1.500 posetilaca - priča Mića Perišić, zamenik upravnika bazena „Tašmajdan".

Na bazenima plivačima najšešće nestaje odeća koju u većini slučajeva zaposleni nađu nakon zatvaranja kapija. Međutim, događa se da posetiocima nestane i novac.

- Pre nekoliko dana jedna devojčica je izgubila 200 dinara iz torbe. Iako smo bili spremni da pregledamo snimak sigurnosnih kamera na bazenu, devojka je odustala od te namere - objašnjava Perišić.

Na svakom od pet otvorenih bazena dežura tehničko osoblje i fizičko obezbeđenje, a za svaki slučaj o događanjma na plivalištu obaveštavaju se i predstavnici MUP-a. U slučaju gubitka nečeg građani mogu da se obrate bilo kome od zaposlenih.

- Nekada nam se posetioci požale na nestanak naizgled malih, ali njima veoma dragih stvari. Tako prilikom čišćenja bazena pronađemo brojanice, narukvice, gumice za kosu koje naše osoblje čuva za slučaj ako se pojave vlasnici - ističe Nikoleta Tomić iz bazena "11. april”.

Kaseta za lične stvari

Posetioci na „Olimpu" osim prostorija za presvlačenje gde ostavljaju odeću, na bazenu mogu koristiti i posebne kasete u koje ostavljaju vredne lične stvari. Iznajmljivanje jedne košta 100 dinara.

- Pretpostavlja se da je u slučaju nestanka novca ili mobilnog telefona reč o ukradenim, a ne izgubljenim stvarima. Zbog toga imamo kasete u koje građani ostavljaju novčanik, telefon, ključeve i slično, a mi se obavezujemo da im to čuvamo - kaže Nenad Popović, upravnik

bazena „Olimp".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.