Na Trgu izbodena dvojica Tunišana i petorica srpskih državljana

Izvor: Blic, 01.Jan.2013, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Trgu izbodena dvojica Tunišana i petorica srpskih državljana

U incidentu kod Narodnog pozorišta noćas su povređena dvojica državljana Tunisa i petorica državljana Srbije, izjavio je šef smene u komandno-operativnom centru policijske uprave za grad Beograd Zoran Stanković.

Nepoznati napadač je sinoć ubadao prolaznike na koje je naišao

Na kućno lečenje pušten je Dario Popović, koji je zadobio lakšu telesnu povredu - ubodnu ranu u butinu, dok su ostali zadržani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na bolničkom lečenju, kazao je Stanković.

Stanković je Tanjugu rekao da, prema podacima kojima raspolaže, niko nije životno ugrožen, a da su ubodne rane u stomak zadobili D. Veselinović, L. Ilić, Đ. Kolarević.

Tunišani, od kojih je jedan maloletnik, su zadobili ubodne rane u stomak i leđa, a svi povređeni su hirurški zbrinuti.

Stanković je dodao da su u toku privođenja, da policija traga za počiniocem i da su ekipe na terenu.

Prema rečima Stankovića, napadač "nije išao okolo i vitlao nožem", već da je ubadao prolaznike na koje je naišao, a da to drugi učesnici u novogodišnjem slavlju nisu ni primetili.

Informacije o incidentu policija je dobila iz Hitne pomoći i Urgentnog centra.

Pored toga, dogodilo se još nekoliko tuča po gradu, ali one nisu bile sa težim posledicama i, kako je naglasio Stanković, da se nije dogodio incident kod Narodnog pozorišta, novogodišnja noć bi prošla idealno.

Stanković je precizirao da su pojačane policijske snage angažovane na pronalaženju napadača koji je izbo sedam ljudi i da je najverovatnije reč o "neuračunljivoj osobi".

- Dobili smo opis lica koje je izbolo nožem posetioce ali trenutno gužva na organizovanom dočeku usporava potragu - rekao je sinoć Stanković.

Kako smo nezvanično saznali, do incidenta je došlo tokom nastupa "Električnog orgazma" sa pesmom "Igra rokenrol cela Jugoslavija".

- Nisam videla šta se tačno dogodilo i ko je koga napao jer je bila velika gužva - rekla je jedna devojka koju smo zatekli na mestu događaja, a koja je bila vidno uzbuđena zbog incidenta.

Takođe, tokom dočeka na Trgu, dve osobe su povređene u tuči, dok su još dve zadobile povrede od petardi. Dogodilo i pet saobraćajnih nesreća. Najteži udes se dogodio u Ulici Viline vode, kada se prevrnuo automobil nakon što je udario u bankinu, pri čemu su povređene dve osobe.

Hitna pomoć je u novogodišnjoj noći do 1.30 intervenisala 93 puta, od čega 20 puta na javnom mestu mahom zbog pijanstava. Jedan dečak je zadobio teške povrede šake od petarde.

Povezane vesti: Ubo čoveka nožem u stomak u piceriji u Novom Sadu, priveden suvlasnik lokala Policija traga za osumnjičenim za pokušaj ubistva u Novom Sadu Muškarac izboden nožem u toku noći Nožem ranio dva radnika obezbeđenja na maturskoj proslavi u Valjevu Policija uhapsila napadača nožem iz Leskovca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Sedam osoba poveđeno u incidentu na dočeku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jan.2013

U incidentu kod Narodnog pozorišta u toku noći su povređena dvojica državljana Tunisa i petorica državljana Srbije, izjavio je šef smene u komandno-operativnom centru policijske uprave za grad Beograd Goran Stamenković.  Na kućno lečenje pušten je Dario Popović, koji je zadobio lakšu telesnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Manijak nožem povredio sedmoro na dočeku u Beogradu

Izvor: Politika, 01.Jan.2013

BEOGRAD - U incidentu kod Narodnog pozorišta u Francuskoj ulici noćas su povređena dvojica državljana Tunisa i petorica državljana Srbije, izjavio je šef smene u komandno-operativnom centru policijske uprave za grad Beograd Goran Stamenković...Policija intenzivno traga za napadačem koji je ubadao...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.