Na Kosovu glasalo 32,17 odsto

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu glasalo 32,17 odsto

Priština -- Na parlamentarne i predsedničke izbore Srbije na Kosovu izašlo je 32,17 odsto upisanih birača, saopštio je OEBS.

Šef Misija OEBS-a na Kosovu Verner Almhofer ocenio je da je uprkosnekim manjim tehničkim problemima glasanje prošlo bez problema.

"Nisu prijavljeni incidenti i glasanje je prošlo u mirnoj atmosferi", kaže se u saopštenju OEBS-a.

Kako se navodi, nekoliko građana prijavilo je da nije na biračkom spisku koji je OEBS dobio od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Republičke izborne komisije. Zbog velikog odaziva na nekim biračkim mestima u mitrovičkom i gnjilanskom regionu, ta mesta su kasno zatvorena.

Almhofer je rekao da je OEBS zadovoljan obavljenim poslom i da je Misija radila najbolje što je moguće "s obzirom na kratak period za sprovođenje izbora, nešto više od pet dana".

On je zahvalio na pomoći i podršci osoblju OEBS-ovih misija i kancelarija od Tirane do Beča, bezbednosnim agencijama, Kosovskoj policiji, Euleksu i Kforu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na Kosovu glasalo 32,17 odsto

Izvor: medio.rs, 07.Maj.2012

Na parlamentarne i predsedničke izbore Srbije na Kosovu izašlo je 32,17 odsto upisanih birača, saopštio je OEBS.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.