NOVO BRUTALNO NASILJE NA KOSMETU! Prestupnik postavio zastavu UČK na srpski autobus, NAPALI I SVEŠTENIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 23:10

NOVO BRUTALNO NASILJE NA KOSMETU! Prestupnik postavio zastavu "UČK" na srpski autobus, NAPALI I SVEŠTENIKA

Osumnjičeni je tada nasrnuo na sveštenika, odgurnuo ga i zavrnuo mu ruku, a zatim, videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao svojim vozilom.

U centru Prizrena jutros je napadnut sveštenik, a kako je saopšteno iz tzv. kosovske policije osumnjičeni za napad je priveden i određeno mu je zadržavanje od 48 časova.

Kako prenosi Radio Goraždevac, incident se dogodio kada su hodočasnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali liturgiji.

Osumnjičeni je u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu tzv. OVK na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike.

Sveštenik, koji je takođe krenuo na liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju.

Potparol policije za region Prizren Šaćir Bitići potvrdio je za radio Goraždevac da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od 48 časova.

- Danas oko devet sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu, prijavljeno je da, nakon što se zaustavio autobus vranjskih registarskih tablica, vozilu je prišao pop da prihvati posetioce, kada ga je jedna osoba uhvatila za ruku i posle toga pobegla sa lica mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i određeno mu je zadržavanje od 48 sati - rekao je Bitići.

(Srbija Danas/24 sedam)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nasrnuo na sveštenika u centru Prizrena, pa uhapšen

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2024

U centru Prizrena danas je fizički napadnut jedan sveštenik, a iz Kosovske policije su saopštili da je osumnjičeni za napad priveden i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.