NOVI UDAR NA SRBE SA SEVERA KOSOVA! Kurtijev gradonačelnik Leposavića SPROVEO skandaloznu odluku protiv 5.000 ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 18:27

NOVI UDAR NA SRBE SA SEVERA KOSOVA! Kurtijev gradonačelnik Leposavića SPROVEO skandaloznu odluku protiv 5.000 ljudi

Incident na koji Srbija neće čutati

Zaposleni u MTS d.o.o su pokušali da izađu na krov zgrade Opštine Leposavić kako bi otklonili smetnju i osposobili mobilnu telefoniju u tom delu teritorije, ali im predsednik Opštine Leposavić to nije dopustio, uz napomenu da MTS može samo "trajno da skloni opremu sa njegove zgrade", iako kompanija za radove poseduje sve moguće dozvole.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Usled radova koji su izvođeni na krovu zgrade Opštine Leposavić, oko podneva došlo je do prekida vazdušnog RR linka za mobilne bazne stanice KOM Lešak i bazne stanice Jošanica, koje pokrivaju mobilnim signalom naselja Lešak, deo Leposavića, selo Jošanica, kao i veći deo magistralnog puta na relaciji Administrativni prelaz – Leposavić – Sočanica.

Ipak, predsednik Opštine Leposavić nije dozvolio da zaspoleni MTS-a izađu na krov zgrade, a dva puta je spominjao da su radove na krovu zgrade izvodili zaposleni drugog kosovskog operatera mobilne telefonije - Vala.

MTS d.o.o će u interesu svojih korinsika u tom regionu, koji su oštećeni zbog nemogućnosti korišćenja signala mobilne telefonije, u roku od 24h pronaći drugo rešenje za uspostavljanje vazdušne veze sa navedenim baznim stanicama Jošanica i Kom Lešak.

Iz kompanije će pokrenuti žalbeni proces kod regulatora za elektronski saobraćaj, jer im je, kako kažu, nasilno odlukom jednog čoveka uskraćeno pravo na normalno poslovanje i pored svih regulatorno dobijenih dozvola.

Prema saznanjima, odlukom gradonačelnika Leposavića oko 5.000 korisnika MTS-a na krajnjem severu Kosova ostalo je bez signala, iako MTS ima prištinsku dozvolu za radove, kao i ugovor sa opštinom Leposavić za baznu stanicu na zgradi opštine.

(Srbija Danas/Kosovo-online)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.