NOVI INCIDENT IZNAD CRNOG MORA: Rusi poslali izviđačku letelicu, Turci podigli 8 aviona F-16!

Izvor: Kurir, 04.Mar.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI INCIDENT IZNAD CRNOG MORA: Rusi poslali izviđačku letelicu, Turci podigli 8 aviona F-16!

TURSKA - Turske vazduhoplovne snage aktivirale su osam borbenih aviona F-16 pošto je jedan ruski izviđački avion leteo paralelom duž turske obale Crnog mora, saopštila je danas turska vojska, u zenitu tenzija između Rusije i Zapada povodom Ukrajine.

Incident se dogodio juče, a ruski avion je ostao u međunarodnom prostoru, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Generalštaba turske vojske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << preneo je Rojters. Ukrajinsko poluostrvo Krim, koje se nalazi u severnom delu Crnog mora, u središtu je napetosti koje trenutno vladaju između Moskve i nove, prozapadne vlade Ukrajine.

Turskoj, koja je članica NATO, pripada južna obala Crnog mora, podseća britanska agencija.

Pogledajte prilog TV Prva iz Ukrajine

http://www.youtube.com/watch?v=bTXL-WP1pg8
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.