NA KOSOVU SE SPREMAJU NOVI INCIDENTI? Sramnije ne može - Hovenijer udario na Srbe?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2023, 17:27

NA KOSOVU SE SPREMAJU NOVI INCIDENTI? Sramnije ne može - Hovenijer udario na Srbe?

Postojala kordinacija Kosovske policije sa Kforom i Euleksom.

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je danas, nakon sastanka sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, da još uvek ima pojedinosti koje su nepoznate u vezi sa incidentom u selu Banjska, i upozorio da se mogu očekivati i "drugi slični incidenti", prenosi Kljan Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Hovenijer je, između ostalog, rekao da bezbednosne institucije rade na rasvetljavanju okolnosti.

- Ne mogu još da govorim o posledicama, prošlo je 48 sati od napada. Neke stvari znamo, a neke druge ne. Bio je to veliki napad i incident. SAD blisko sarađuju sa Kosovom. Znamo da je to bio napad dobro obučene grupe sa vojnom opremom. Znamo da su neki od napadača ubijeni, a da su neki pobegli. Ali srpske vlasti su rekle da su izgubile snagu i da će to drugi iskoristiti za nove napade. Moramo da sačuvamo energiju, opremu koja je zaplenjena i strategije na kojima radimo. Ovo je obučena i organizovana grupa i iza njih stoji neko ko ih je opremio teškim naoružanjem - rekao je Hovenijer.

On je poručio da je postojala kordinacija Kosovske policije sa Kforom i Euleksom.

- Postojala je snažna koordinacija između Kosovske policije, Kfora i Euleksa. Ovo je bio veliki napad na Kosovo sa tragičnim posledicama. Mi smo uz narod Kosova i radimo na tome da počinioce privedemo pravdi - rekao je Hovenijer.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stomatolog koji je nosio uniformu OVK: Šta znamo o Dželjaju Svečlji, direktoru kosovske policije

Izvor: Danas, 26.Sep.2023

"Kosovo će biti pravna država, ravnopravnih građana, gde će jednakost i prosperitet biti zagarantovani za sve.. Bilo koji incidenti ne mogu da ugroze vladavinu prava na Kosovu", rekao je posle teških incidenata u Banjskoj ministar kosovske policije Dželjaj Svečlja (53).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.