Mrtva deca na turskoj obali Egeja, ponovo

Izvor: Mondo, 05.Jan.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtva deca na turskoj obali Egeja, ponovo

Turska žandarmerija je pronašla tela 21 emigranta od kojih troje dece na turskoj obali Egejskog mora nakon što su se njihovi brodovi prevrnuli u dva odvojena incidenta u pokušaju da stignu do grčkog ostrva Lezbos.

Foto: AP

Na obali u letovalištu Ajvalik pronađeno je 11 tela, dok je još 10 nađeno kod mesta Dikili, rekao je predstavnik žandarmerije, prenosi Rojters.

Obalska straža je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da za preživelima tragaju tri broda i jedan helikopter. Za sada je spaseno osam emigranta.

AFP podseća da je 850.000 migranata i izbeglica ušlo na teritoriju Grčke od početka izbegličke krize, plaćajući krijumčarima da ih čamcima prebace iz Turske.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Pronađena tela 21 izbeglice

Izvor: OkRadio.rs, 05.Jan.2016

Tela 21 izbeglice, među kojima ima i troje dece, pronađena su na turskoj obali Egejskog mora, nakon što su se njihovi brodovi prevrnuli. Na obali u letovalištu Ajvalik pronađeno je 11 tela, dok je još 10 nađeno kod mesta Dikili, rekao je predstavnik žandarmerije, prenosi Rojters. Migranti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.