Maduro: Meksički avion prevozio kokain

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2013, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro: Meksički avion prevozio kokain

Meksički avion koji je početkom nedelje morao prisilno da sleti u Venecuelu, a zatim je i uništen, bio je pun kokaina, izjavio je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro. On je u subotu uveče istakao kako je iznenađen što je meksička vlada zatražila objašnjenje preko diplomatskih kanala o incidentu koji se dogodio 4. novembra, prenela je agencija AFP. "Taj avion je bio prepun droge", izjavio je Maduro tokom svog redovnog nedeljnog obraćanja naciji. On je dodao kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je naložio ministru spoljnih poslova Eliasu Haui da Meksiku "pruži sva neophodna objašnjenja", ali i da bi "trebalo da meksičkom predsedniku da do znanja da se raspituje za avion koji je bio pun kokaina". Venecuelanske vlasti su 4. novembra na jugozapadu zemlje, u blizini granice sa Kolumbijom, naložile prisilno sletanje manjem meksičkom avionu. Taj avion je bez dozvole ušao u vazdušni prostor Venecuele, nakon čega su intervenisali lovci venecuelanskog vojnog vazduhoplovstva, ali je posada meksičkog aviona 40 minuta ignorisala upozorenja za sletanje. Venecuelanske vlasti su navele da je avion na kraju sleteo u zabačenom delu te zemlje i da posada nije pronađena, dok je zvanični Meksiko saopštio da se u letelici nalazilo sedam ljudi, koji su poleteli iz meksičke savezne države Keretaro pod lažnim identitetima. "Nećemo dopustiti da se venecuelanski vazdušni prostor i dalje koristi za šverc narkotika. Neka svi znaju da nećemo odustati od te borbe, bilo putem međunarodnih pritisaka niti ucena", istakao je Maduro, komentarišući kritike zbog drastične akcije svojih vlasti.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maduro: Meksički avion pun kokaina

Izvor: B92, 10.Nov.2013

Karakas -- Meksički avion koji je početkom nedelje morao prisilno da sleti u Venecuelu, a zatim je i uništen, bio je pun kokaina, izjavio venecuelanski predsednik Maduro...On je sinoć istakao kako je iznenađen što je meksička vlada zatražila objašnjenje preko diplomatskih kanala o incidentu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.