Nedelja, 10.11.2013.

10:30

Maduro: Meksički avion pun kokaina

Meksički avion koji je početkom nedelje morao prisilno da sleti u Venecuelu, a zatim je i uništen, bio je pun kokaina, izjavio venecuelanski predsednik Maduro.

Izvor: Tanjug

Default images

On je sinoć istakao kako je iznenađen što je meksička vlada zatražila objašnjenje preko diplomatskih kanala o incidentu koji se dogodio 4. novembra, prenela je agencija AFP.

"Taj avion je bio prepun droge", izjavio je Maduro tokom svog redovnog nedeljnog obraćanja naciji. On je dodao kako je naložio ministru spoljnih poslova Eliasu Haui da Meksiku "pruži sva neophodna objašnjenja", ali i da bi "trebalo da meksičkom predsedniku da do znanja da se raspituje za avion koji je bio pun kokaina".

Venecuelanske vlasti su 4. novembra na jugozapadu zemlje, u blizini granice sa Kolumbijom, naložile prisilno sletanje manjem meksičkom avionu. Taj avion je bez dozvole ušao u vazdušni prostor Venecuele, nakon čega su intervenisali lovci venecuelanskog vojnog vazduhoplovstva, ali je posada meksičkog aviona 40 minuta ignorisala upozorenja za sletanje.

Venecuelanske vlasti su navele da je avion na kraju sleteo u zabačenom delu te zemlje i da posada nije pronađena, dok je zvanični Meksiko saopštio da se u letelici nalazilo sedam ljudi, koji su poleteli iz meksičke savezne države Keretaro pod lažnim identitetima.

"Nećemo dopustiti da se venecuelanski vazdušni prostor i dalje koristi za šverc narkotika. Neka svi znaju da nećemo odustati od te borbe, bilo putem međunarodnih pritisaka niti ucena", istakao je Maduro, komentarišući kritike zbog drastične akcije svojih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: