MUP uveo broj za prijavu blokada puteva i nasilja tokom protesta

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2021, 12:15

MUP uveo broj za prijavu blokada puteva i nasilja tokom protesta

Zbog protesta koji će se u subotu, 4. decembra, održati širom Srbije Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo broj telefona 0800104103 na koji, kako navode, građani mogu da prijave ako im zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili ako dožive neki vid nasilja.

Prošle nedelje se incident dogodio na protestu u Šapcu, tada su, kako se videlo na snimcima, iz “škoda” istrčali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << muškarci sa maskama i kapuljačama i motkama i čekićima nasrnuli na goloruke građane. Pre toga je na masu poslat bager.

Objavljeni su i snimci na kojima se vidi da policajac nasilno sklanja ljude sa puta.

MUP je zbog predstojećih protesta uveo broj na koji građani mogu da prijave blokade i eventualno nasilje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja - piše u saopštenju.

Kažu i da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

Podsetimo, protesti su eskalirali jer je predsednik potpisao Zakon o referendumu, a na potpis čeka i Zakon o eksproprijaciji.

U Nišu će u subotu, kako su naveli iz ekoloških organizacija, okupljanje i blokada biti ispred Skupštine Grada, a građani kažu i da ne odustaju od protesta kod kružnog toka kod Delta planeta.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP otvorio broj za prijavu blokada, čekićari mogu da se žale na nasilje golorukih sugrađana

Izvor: Luftika.rs, 02.Dec.2021

Od kada je Aleksandar Vulin stupio na mesto ministra policije građani Srbije vrlo često dobijaju poruke zastrašivanja i pretnji, ali je nakon subotnjih blokada dokazano da u Srbiji monopol sile imaju maskirani mladići koji čekićima i palicama batinjaju građane i pred kojima se čak i policija...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.