MOGUĆA ODLUKA O FORMIRANJU ZSO? U 12.44 sednica predstavnika 10 srpskih opština, u senci PRETNJI HAPŠENJEM

Izvor: Press, 28.Mar.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOGUĆA ODLUKA O FORMIRANJU ZSO? U 12.44 sednica predstavnika 10 srpskih opština, u senci PRETNJI HAPŠENJEM

U Kosovskoj Mitrovici danas u 12.44 biće održana sednica Skupštine predstavnika 10 srpskih opština na Kosovu, na kojoj će biti reči o bezbednosnoj situaciji na KiM, nakon incidenta sa hapšenjem Marka Đurića. Ipak, kako saznaje "Blic", danas bi mogao da počne i rad na formiranju Zajednice srpskih opština, odnosno da bude doneta zvanična odluka o tome. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Foto:Blic.rs
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je juče da će 10 srpskih opština sami formirati ZSO i to 20. aprila, pošto, kako je rekao, ni pet godina posle potpisivanja Briselskog sporazuma to nisu učinile kosovske vlasti.
Prema prvim najavama, ZSO nije uopšte trebalo da bude tema na današnjem sastanku predstavnika Srba na KiM. Takođe, prvobitno je rečeno i da će danas sednicu Skupštine održati lideri četiri srpske opštine, a ne 10, kako je kasnije saopšteno.
Foto: youtube
Goran Rakić
Na severu Kosova neki spekulišu čak i da će danas čak biti proglašena ZSO, a oko Mitrovačkog doma, gde će biti održan taj skup već su krenuli da se okupljaju novinari i lokalni Srbi. Ipak, sagovornici "Blica" navode da to nije moguće, jer treba doneti statut, odrediti resore i buduće sedište.

Kako su nam nezvanično rekli, postoji mogućnost da se na današnoj sednici donese zvanična odluka o formiranju ZSO i da se sastavi radna grupa za izradu njenog statuta.

"Hapšenja u slučaju formiranja ZSO"
Kosovski ministar infrastruktre Palj Ljekaj preti hapšenjem članovima Srpske liste ukoliko budu formirali Zajednicu srpskih opština.
- Mogu biti privedeni u momentu kad budu protiv zakona i Ustava Kosova - rekao je Ljekaj za KTV i dodao da svaki korak vlada Ramuša Haradinaja sprovodi u saradnji sa državama Kvinte.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

MOGUĆA ODLUKA O FORMIRANJU ZSO? Počela sednica predstavnika 10 srpskih opština, u senci PRETNJI HAPŠENJEM

Izvor: Blic, 28.Mar.2018

U Kosovskoj Mitrovici počela je sednica Skupštine predstavnika 10 srpskih opština na Kosovu, na kojoj će biti reči o bezbednosnoj situaciji na KiM, nakon incidenta sa hapšenjem Marka Đurića. Ipak, kako saznaje "Blic", danas bi mogao da počne i rad na formiranju Zajednice srpskih opština, odnosno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.