MAŠINOVOĐA BRZOG VOZA MORAO HITNO U TOALET: Kompoziju pri brzini od 150/h ostavio kondukteru bez vozačke dozvole

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 10:52

MAŠINOVOĐA BRZOG VOZA MORAO HITNO U TOALET: Kompoziju pri brzini od 150/h ostavio kondukteru bez vozačke dozvole

Incident se dogodio u Japanu

Japanskom mašinovođi preti kazna nakon što je na nekoliko minuta napustio kabinu brzog voza da bi otišao u toalet. Mašinovođa je zatražio od konduktera, koji nije imao vozačku dozvolu, da upravlja vozom koji se kretao brzinom od 150 km/h, prema pisanju lokalnih medija.

U tom trenutku je voz "Hikari 633" prevozio 160 putnika, prenosi Bi-Bi-Si.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Incident navodno nije uticao na putovanje, ali ga je železnička kompanija prijavila vlastima i uputila izvinjenje.

Prema saopštenju Centralne japanske železničke kompanije (JR Central), incident se dogodio u nedelju ujutro dok je voz prolazio kroz centralnu prefekturu Šizuoka.

Vozač (36), koji nije imenovan, osetio je bol u stomaku, i morao je odmah da koristi toalet. Pozvao je konduktera u kokpit da bi upravljao komandama, a zatim je otišao na oko tri minuta u toalet u putničkoj kabini, saopšteno je iz JR Central-a.

Pravila kompanije nalažu da, ako se vozači ne osećaju dobro, onda moraju da kontaktiraju svoj komandni centar za transport. Takođe je dozvoljeno da traže od konduktera da preuzme kontrolu, ali samo ako kondukter ima vozačku dozvolu.

Vozač i kondukter sada se suočavaju sa mogućim disciplinskim merama, poručuju iz te železničke kompanije.

- To je bio krajnje neprimeren čin. Izvinjavamo se - izjavio je visoki zvaničnik Masahiro Haiacu novinarima.

Japanske želežnice, poznate po efikasnosti, strogo su regulisane visokim bezbednosnim standardima, a nesreće na železnici su retke.

Poslednji veći incident dogodio se 2005. godine kada je voz iskočio iz šina u zapadnom gradu Amagasaki, usmrtivši 107 ljudi.

Japanska mreža železničkih vozova "Šinkansen" nikada u svojoj 57-godišnjoj istoriji nije imala nesreću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"IZVINJAVAMO SE" Mašinovođa u Japanu napustio kabinu zbog čega bi mogao da bude kažnjen

Izvor: Blic, 21.Maj.2021

Mašinovođa brzog voza u Japanu mogao bi da bude kažnjen jer je napustio kabinu na nekoliko minuta tokom vožnje da bi otišao u toalet.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.