Izvor: TvojPortal.com, 30.Jan.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: rukama polomili rampu

Izvor:JužneVesti U incidentu kod pružnog prelaza Pečenjevci na putu Leskovac - Niš, samo zahvaljujući sreći niko nije povređen.Nezadovoljni jer su dugo čekali ispred spuštene rampe, a voz nikako da prođe, vozači su rukama polomile obe rampe, nakon čega je cela kolona vozila prešla preko pruge.  Voz naišao posle nepuna 2 minuta!


    - Zaista smo čekali veoma dugo. Bezmalo 30 minuta.Rampa >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je sve vreme bila spuštena, a semafor je bio uključen, pa je kolona sa obe strane bila kilometarska. U jednom momentu videli smo dvojicu koji su, koliko smo mi videli, izašli iz autobusa Jugtransa i rukama bukvalno odvalili rampe - kaže svedok događaja.
Odmah nakon toga čitava kolona, u kojoj je bilo i nekoliko autobusa, prešla je preko pružnog prelaza. Ovo se veoma dobro vidi i na video snimku.
Ali, alarmantno je što se, dok je ovaj građanin telefonom razgovarao sa novinarem Južnih vesti, začuo voz. To znači da su samo sekunde delile od nesreće.
U Železnici Srbije kažu da su rampe veoma brzo zamenjene, a da je policija obavila uviđaj.
    - To je primer bahatog i neodgovornog ponašanja. Ta vozila ugrozila su ne samo bezbednost svojih putnika, nego i svih ostalih. Kada bi voz naišao, od trenutka kada mašinovođa to vidi, ne bi postojala ni teoretska mogućnost da ukoči do samog prelaza - kaže Nenad Stanisavljević, PR Železnica.
Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj. Prema Stanisavljevićevim rečima, u Zemunu su za samo godinu dana na jednom istom mestu preko 100 puta lomljene rampe.
{youtube}EdPYBm6YJzc&feature{/youtube}

leskovacrampa
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.