Krstić: Sanjam prsten

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić: Sanjam prsten

Košarkaši Bostona prvi su obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Istočne konferencije. Kelti su, ipak neočekivano, posle četiri meča „počistili” Njujork Nikse. Poslednji put su zabeležili sličan učinak (3-0) u doigravanju 1992. kada su predvođeni Lerijem Birdon savladali Indijanu.
Nenad Krstić, kapiten reprezentacije Srbije, član Seltiksa, govorio je o doigravanju, njegovoj ulozi, ciljevima u plej-ofu za medijsku kuću B 92. Između Seltiksa i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Niksa vladao je veliki rivalitet. Bilo je žestoko na parketu, nekoliko puta su izbegnuti incidenti.
Da li ste očekivali da ćete u posle četiri meča eliminisati neugodnog protivnika?
- Pre poslednje utakmice nismo se opterećivali činjenicom da bi trebalo da završimo seriju u Njujorku. Očekivali smo da će biti neizvesnije, ali presudile su prva dva duela u kojima smo tesno pobedili. Sve bi bilo drugačije da su napravili brejk. Posle toga su popustili, treću utakmicu smo lagano dobili, a poslednji meč serije prelomili smo u završnici – objasnio je Krstić.
Posle prelaska iz Oklahome u Boston stekli ste veliku šansu da se domognete šampionskog prstena.
- Jedni smo od glavnih favorite za osvajanje titule. Ima još odličnih ekipa i mnogo će zavisiti od nijansi, trenutne forme, ali se nadam da ću iskoristiti ovu priliku i da ću stići do trona. U NBA karavanu mnogo je vrhunskih košarkaša koji nikada nisu ni dobili šansu da zaigraju veliko finale ili da pomisle na titulu – objašnjava na kraju razgovora kapiten naše reprezentacije Nenad Nenad.

Uvek odan Srbiji
Vredno je pomenuti mišljenje kapitena reprezentacije Srbije o promenama rukovodećih ljudi Saveza. Dušan Ivković ostao je selektor.
Da li ste na bilo koji način obaveštavani o koracima koji su se preduzimani u KSS?
- Nisam pričao sa ljudima iz reprezentacije. Trenutno samo potpuno posvećen klupskim obavezama, jer imam šansu da osvojim titulu sa Seltiksima. Nisam ni ranije komunicirao sa ljudima koji su sada preuzeli rukovodeće funkciju. Trebalo bi da bude bolje, već postoje nagoveštaji, ali što se mene tiče dileme nema. Igraću i dalje za nacionalni tim, samo je pitanje kada ću završiti sezonu. Ukoliko se dogodi da ostanemo u igri do kraja plej-ofa i juna, moraću da razgovaram sa selektorom Ivkovićem oko mog dolaska, kako bih bar malo uspeo da se odmorim.
Poruka za Pavlovića
Krstićev saigrač Aleksandar Pavlović pominje se kao potencijalni reprezentaivac Srbije, ali čini se da za sada nema ništa od toga.
- Razgovara sam često sa Sašom o toj mogućnosti, ali njemu se se dogodile neke neprijatne stvari u prošlosti kada je kao 13. igrač eliminisan sa spiska. To ne može da preboli. Nisam trener da bih ga ubeđivao, ali mislim da može dosta da nam pomogne. Videćemo, ima Saša još vremena. Nije previše u toku sa zbivanjima u našoj košarci, ali ako bude odlučio da igra za Orlove zna da će morati žestoko da se potrudi da bi bio u timu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.