Kraj trećeg treninga: Ferstapen najbrži

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 20:29

Kraj trećeg treninga: Ferstapen najbrži

Vozač Red Bula Maks Ferstapen bio je najbrži na trećem treningu Formule 1.

U subotu popodne po našem vremenu se u Montrealu vozio treći slobodni trening Formule 1.

Trening je bio prekinut, tačnije na snazi su bile crvene zastave nakon incidenta u kome je učestvovao vozač Ferarija Karlos Sajns.

Najbolje vreme zabeležio je nakon 22 izvožena kruga kada je vozač Red Bula Maks Ferstapen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbrži krug završio za 1:23.106.

Sa zaostatkom od 0.291 drugo vreme je imao u svom Ferariju Šarl Lekler, ispred Fernanda Alonsa u Aston Martinu koji je imao 1.377 sekundi zaostatka u odnosu na Ferstapena.

Na četvrtom mestu se u Hasu našao Kevin Magnusen, a peti je bio u drugom Ferariju Karlos Sains.

Najbržih deset na trećem treningu redom su kompletirali Pjer Gasli u Alpinu, Lens Strol u drugom Aston Martinu, Juki Cunoda u Alfa Tauriju, Valteri Botas u svom Alfa Romeu i Luis Hamilton u Mercedesu. Hamilton je od Ferstapena bio sporiji za 1.981.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.