Komšićeva čestitka – besmisleni incident

Izvor: B92, 16.Feb.2022, 17:38

Komšićeva čestitka – "besmisleni incident"

Banjaluka -- Novinar i analitičar s Kosova i Metohije, Živojin Rakočević, komentarisao je čestitku Željka Komšića, koju je uputio predsednici tzv. Kosova Vjosi Osmani.

Komišić je Osmanijevoj čestitao "Dan nezavisnosti" tzv. Kosova što je, po mišljenju Rakočevića; "besmisleni incident".

"Jasno je da su osnovni pricipi međunarodnog prava prekršeni na Kosovu i Metohiji, uz ogradu da se to više neće događati i da je Kosovo jedinstven slučaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Potom su moćne politike svetskih sila nastavile kršenje međunarodnog prava na raznim nivoima. BiH je postala obrazac sistema bez sadržaja i kršenja obavezujućih sporazuma", rekao je Rakočević i dodao:

"Ako se posmatra iz tog ugla, Komšić čestita drugom propalom praznom entitetu čiji su rezultati organizovano kršenje ljudskih prava, progoni u doba mira i etnokratija".

Navodi da vrednosti na koje se poziva su američka i NATO podrška.

"To je u osnovi jedna ljuštura koja daje smisao tim sistemima i entitetima. Sigurno je da sa političkim idejama Komšića i Vjose Osmani, sa propalom ekonomijom i proizvodnjom neprijatelja, oni ne bi opstali ni nedelju dana. Paradoksalno je da dugo vremena, popunjavaju sistemske praznine svojim odsustvom identiteta, političkom prazninom i besmislenim incidentima", naveo je Rakočević.

Smatra da je čestitka Kosovu besmisleni incident i najviše govori o tragikomičnom položaju njenog pošiljaoca.

Iako BiH nije priznala nezavisnost Kosova, Komšić je u čestitki naveo i da "BiH i Republika Kosovo dele zajedničke strateške spoljnopolitičke prioritete, odnosno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.