Kijev: Srbin držao Hrvate kao taoce

Izvor: B92, 22.Avg.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Srbin držao Hrvate kao taoce

Kijev -- Državljanin Srbije Dalibor Vasović držao je na teritoriji Ukrajine kao taoce tri Hrvata u vozu koji saobraća od Moskve do Budimpešte.

Nakon delovanja Antiterorističkog centra Ukrajine, taoci su pušteni, a povređenih nema. Čitava akcija trajala je oko 2 sata i 15 minuta.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova Ivica Dačić je večeras izjavio da se radi o Daliboru Vasoviću.

Incident se dogodio juče na železničkoj stanici u Lavovu. Do incidenta je došlo tokom prethodne večeri na stanici Lions, gde je voz stigao oko 20.50 časova.

Kondukter je obavestio policiju da se u jednom od kupea zaključao napadač sa trojicom putnika, te da je imao nož.

Vasović, koji je uzeo taoce, bio je pod dejstvom alkohola.

34-godišnji državljanin Srbije odbio je da razgovara s predstavnicima ambasade Srbije. Pretio je ubistvom trojice Hrvata koji su bili sa njim u kupeu, ali i samoubistvom.

O ovom događaju obavešten je Antiteroristički centar u Ukrajini, koji je započeo pregovore sa napadačem. On je najpre dobrovoljno pustio taoce, nakon čega je i uhapšen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.